Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Kina, världens folkrikaste land. Kina kan vara väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid i västvärlden, så ibland kan man råka ut för lite kulturkrockar. Här har vi tagit upp en del saker som kan vara bra att veta inför en resa till Kina.

107

Så här fyller man i visumblanketten

7 februari, 2014, 14:50

Så här fyller du i visumblanketten när du söker visum till Kina. Vi förklarar steg för steg med bilder.

193

Visum till Kina

7 februari, 2014, 14:49

Innan man åker till Kina måste man ha visum. Det ansöker man om direkt från denna sida. Det enda som behövs är en ifylld blankett, ett passfoto samt sitt pass.

Kina är på många sätt ett land där det är enkelt att ha med sig barn. Barn, och speciellt västerländska barn möts alltid med leenden och nyfikna blickar även om de gallskriker eller kastar mat omkring sig. I Shanghai är de flesta vana vid att se blonda barn, men det räcker att bege sig till […]

14

Kinesisk mat

20 februari, 2011, 13:19

Kinesisk mat finns i en mängd olika varianter beroende på var i Kina man befinner sig. Kinamat i Sverige är heller inte samma sak som kinamat i Kina. När de första kinarestaurangerna kom till Sverige för ca fyrtio år sedan så fanns inte alla ingredienser man behövde för att laga den kinesiska maten. Därför tog […]

3

Kinesiska nyåret och Vårfestivalen

3 januari, 2009, 14:05

Vårfestivalen inleds med nyårsafton som är den sista dagen på året enligt den traditionella kinesiska kalendern och det är den allra viktigaste högtiden för kineserna. Hela helgen är 15 dagar lång och det är för de allra flesta kineser den längsta sammanhängande ledigheten de får under året.

0

Kinesisk kökultur

9 maj, 2008, 19:28

Svenskar är ganska bra på att köa. För det mesta i alla fall. I Kina funkar det inte på samma sätt, och det blir man varse om vid sitt första besök, om man inte kände till det innan

7

Konsten att pruta

8 februari, 2008, 23:26

Jag har kommit på en metod som jag tycker fungerar mycket bra när det gäller att pruta i Kina. Läs denna artikel för att ta del av hur jag gör.

0

Kinesisk engrish

5 februari, 2008, 21:24

Engrish kallas den inte så korrekta engelskan som asiater är duktiga på att producera. Att det kallas just engrish beror på att de är ganska dåliga på att skilja på bokstäverna "r" och "l".

4

Konsten att räkna på fingrarna

5 februari, 2008, 20:53

Kineserna räknar inte på fingrarna på samma sätt som vi. Det kanske kan kännas konstigt, men där ligger de faktiskt steget före oss då de kan räkna ända till 10 med bara en hand.

4

Bank och post i Kina

5 februari, 2008, 20:51

Många kanske tycker att de svenska bankerna och posten funkar dåligt och har dålig service, men allting är relativt. :) Det här är kanske inte så mycket nyttig information för dig som ska till Kina utan jag delar bara med mig av mina erfarenheter och tankar när det gäller bank och post i Kina.

1

Som utlänning i Kina

5 februari, 2008, 20:17

Det är gott om västerlänningar som åker till Peking på semester, men kineserna är fortfarande väldigt fascinerade och nyfikna när det dyker upp några utlänningar. Åtminstone om man beger sig utanför de vanliga turiststråken.

Foton och bilder från Kina