Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 22: Hemresa

Dag 22: Hemresa

Det var ett stort misstag att inte sova! Jag var extremt trött hela morgonen och det var en pina att stå i kön för att checka in och sen vänta på planet. När jag kom ombord så stängdes min hjärna av helt och jag bara slocknade. Jag minns inte ens att vi startade, men vaknade när dom började servera mat. Maten var rätt bra men sen somnade jag igen och sov igenom nästan hela flighten. Skönt!

Det känns lite svårt att summera min resa. Kina är ett väldigt stort land med olika ansikten. Jag tyckte det var ganska påfrestande ibland trots att jag bara var på ”lätta” platser och aldrig utanför storstäderna. Kineserna kan i princip inte prata engelska och det hade underlättat en hel del om jag kunnat prata lite mandarin.

Det som störde mig mest var dom stora kulturella skillnaderna. Saker som är oacceptabla här är vardag i Kina. Till exempel det där med att spotta, fisa, rapa, peta sig i näsan och allt liknande som dom gör hela tiden utan att skämmas. Speciellt spottandet är väldigt utbrett och hela tiden ser man folk stå och harkla sig ljudligt för att sen spotta ut en stor slemboll mitt på gatan. Det gör dom även inne på bussarna förresten. Vidrigt!

När jag ändå håller på och klagar så är det lika bra att nämna deras totala okunskap om hur köer fungerar. Det är klungor som gäller och den som tränger sig mest vinner. När man ska gå av tunnelbanan så får man slåss med folk som ska tränga sig på innan alla har gått av. Det kanske har nån naturlig förklaring nånstans, men jag tycker det känns som brist på respekt för andra människor.

Annars gillade jag Peking väldigt mycket. Staden har en skön och ganska avslappnad känsla som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kinesiska muren var den stora höjdpunkten på resan, och det har även varit väldigt roligt att träffa alla olika människor från hela världen.

Det här blir sista inlägget om min resa som jag gjorde till Kina för några år sedan. Om ni vill lästa allting jag har skrivit, klicka på mitt namn som står högst upp under rubriken (dvs Joakim) så kommer alla mina inlägg upp.

Ha det bra!


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Eva Hansson skriver:

    Spännande resa!

  2. inger skriver:

    Jag är nyss hemkommen efter att ha rest med China air t.o.r. till Australien. Långa väntetider på Pekings flygplats. Jag har sett många flygplatser men detta var det absolut den värsta jag har upplevt. Nästan inga restauranger, alla fullbokade hela tiden, svårt att få plats i någon lounge, hotellet på flygplatsen kostade 400 skr per timma. Oerhört kallt i terminalen och urtråkigt utbud av varor. Personalen upplevde jag som ohjälpsamma och ogästvänliga och jag har aldrig sett ett leende från någon, vare sig på flyget eller i terminalen.
    Dessutom var maten ombord hemsk. En av de absolut tråkigaste flygplatser jag har sett och avsaknaden av engelska språket total.
    Jag vill på detta sätt varna alla som ska resa med China air med väntetider i Peking. Själv gör jag aldrig om denna resan-

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina