Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Allmänt om Kina > Blogg om Kina > Att resa och bo med barn i Kina: Barnvänligt och barnkärt

Att resa och bo med barn i Kina: Barnvänligt och barnkärt

Kina är på många sätt ett land där det är enkelt att ha med sig barn. Barn, och speciellt västerländska barn möts alltid med leenden och nyfikna blickar även om de gallskriker eller kastar mat omkring sig.

I Shanghai är de flesta vana vid att se blonda barn, men det räcker att bege sig till en av stadens turistattraktioner för att dina barn ska bli den stora attraktionen. Många kineser från landsbygden besöker Shanghai på helgerna och för dem är det fantastiskt att få med sig hem en bild på en blond unge.

Om ditt barn gillar uppmärksamhet är det inga problem. Vår treåring har dock tröttnat på kamerorna som plockas fram så fort de får syn på honom. Han har lärt sig att själv säga ifrån på engelska och kinesiska och de allra flesta respekterar det. Vår ettåring njuter av uppmärksamheten och ler mot blixtarna.

Att ta med sig barn på restaurang är absolut inga problem i Kina. Ljudnivån är ofta så hög att det inte märks om barnen skriker. Serveringspersonalen är alltid vänliga mot barn och vill ofta leka med dem. Nedkladdade bord städas och smuliga golv sopas utan sura miner. Kineserna äter middag tidigt så restauranger är öppna när barn är hungriga och man slipper att vara ensam gäst. Barnstolar finns ganska ofta på restaurangerna i Shanghai men är av varierande kvalitet. Att ta med en liten resestol är ett tips!

Även om kinesiska mammor sällan ammar sina barn på restauranger eller på andra ställen på stan är det ingen som opponerar sig om någon gör det. Så länge man själv tycker att det är okej med nyfikna blickar är det inga problem att amma sitt barn på stan.

 


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina