Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Allmänt om Kina > Som utlänning i Kina

Som utlänning i Kina

Det är gott om västerlänningar som åker till Peking på semester, men kineserna är fortfarande väldigt fascinerade och nyfikna när det dyker upp några utlänningar. Åtminstone om man beger sig utanför de vanliga turiststråken.

Många kineser blir glatt överraskade och vill gärna säga några ord när man möts, oftast då ”hello” vilket är det ord de flesta kan (kanske det enda engelska ord de flesta kan). I början kan det kännas ganska kul men tionde gången börjar man förstå hur kändisar har det när de går på stan. Folk som viskar och pekar och skrattar. Som avvikande och ambassadör för hela västvärlden, som man ju faktiskt är, är det dock viktigt att hålla god min även om det kan vara lite jobbigt i längden.

Det värsta tycker jag är när vissa, ofta äldre människor, bara ställer sig och stirrar och ibland pekar helt ogenerat. Vissa ler inte ens, bara står där och stirrar. Men vad ska man göra, det går knappast att uppfostra dom till bättre uppförande så det är bara att försöka ignorera det.

Det händer lite då och då att vilt främmande människor kommer fram och börjar prata. Ofta är de studenter som vill träna på sin engelska, och man kan bli inbjuden till lite här och var för att delta i möten och diskussioner. Ganska kul om man har tid över och ställer upp, det är lätt att få nya kompisar och kontakter på det sättet.


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Yang skriver:

    I 80% av fallen man blir uppfångad av en student, vill de sälja något. I bästa fall tavlor eller nåt annat kulturellt…

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina