Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Suzhou

Jiangsu är en provins i Kinas östra del. Huvudstaden är Nanjing, och här finns även många andra mycket fina städer som till exempel Suzhou.

0

Suzhou

31 maj, 2011, 20:20

Suzhou är en liten vacker stad i provinsen Jiangsu, vid mynningen av Yangtzefloden. Staden är känd för sina vackra trädgårdar varav flera finns med på Unescos världsarvslista.

1

Wuxi

4 april, 2011, 07:50

Femtio minuter med höghastighetståget från Shanghai ligger Wuxi känd som ”Land of Fish and Rice”. Tidigare var Wuxi en hamnstad med en välbesökt marknad med ris och tyg. Idag kallas staden på grund av sin utvecklade industri och allt starkare ekonomi ibland för ”Lilla Shanghai”. Det finns en stor samling svenska företag i Wux

0

Shizilin (Lion Grove Garden)

8 mars, 2009, 13:52

Shizilin, Lion Grove Garden, är även den med på Unescos världsarvslista. Parken kom till år 1342 som en del av ett buddhistiskt tempel. Trädgården är mest känd för sina spektakulära stenformationer.

0

Zhuozheng Yuan

8 mars, 2009, 13:47

Zhuozheng Yuan i Suzhou kallas för The Humble Administrator's Garden på engelska och är den allra största trädgården i Suzhou. Den anses även vara den allra finaste i hela södra Kina.

0

Hu Qiu, Tiger Hill

29 januari, 2009, 10:25

Tiger Hill, som heter Hu Qiu på kinesiska, ligger i Suzhou och är en populär sevärdhet. Inne i parken finns pagoden Yunyan som även kallas Lutande tornet i Kina, då det ända sen det byggdes har börjat luta.

0

Hanshan templet

29 januari, 2009, 10:25

Hanshan-templet i Suzhou tros ha grundats i början av 500-talet under Tianjian-eran. Det nuvarande namnet Hanshan kommer från den legendariska munken och poeten Hanshan, och templet är känt över hela östra Asien.

0

Quanfu-templet

30 december, 2008, 12:00

Quanfu ligger precis i anslutning till vattenstaden Zhouzhuang. Quanfu betyder alla sorters lycka om man översätter direkt. Quanfu var väldigt folktomt jämfört med Zhouzhuang, det var inga guidade grupper som kom hit över huvud taget

3

Zhouzhuang

4 december, 2008, 21:41

Zhou Zhuang ligger strax väster om Shanghai. Staden kallas ibland för Fjärran österns Venedig, och det är lätt att förstå varför.

Foton och bilder från Kina