Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Suzhou > Hu Qiu, Tiger Hill

Hu Qiu, Tiger Hill


Tiger Hill, som heter Hu Qiu på kinesiska, ligger i Suzhou och är en populär sevärdhet. Parken heter så för att formen av kullen sägs likna den av en hukande tiger, fast det är ganska svårt att se någon likhet ens om man försöker. En annan sägen berättar att tre dagar efter att Kung Helu hade begravts på kullen, så sågs en vit tiger sittandes på kullen. Vilket alternativ som är det riktiga kan man spekulera fritt i.

Uppe på kullen står Yunyan Pagoda, även kallat Tiger Hill Pagoda eller Hu Qiu Tower. Pagoden byggdes i mitten av 900-talet och är 47 meter högt. Det har sju våningar och har en åttkantig form. Det finns inga trappor i pagoden utan man får använda stegar för att flytta sig mellan våningarna.

Ibland kallas pagoden även för Lutande tornet i Kina, då det ända sen det byggdes har börjat luta. Nu sticker toppen ut 2,32 meter utanför foten. Anledningen till att det lutar är att halva byggnaden står på berggrund och halva på lera, och därför sjunker det lite snett. Man har förstärkt grunden genom att gjuta in betong så nuförtiden ökar inte lutningen särskilt mycket. Turister får komma in i tornet, och enligt vissa källor får man även gå upp i toppen. Men när vi var där år 2008 så fick vi bara gå igenom på bottenvåningen.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina