Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Jiangsu > Zhouzhuang

Zhouzhuang

Zhouzhuang ligger i provinsen Jiangsu, strax väster om Shanghai. Är man i Shanghai tar man sig lättast dit med buss, och det tar ca en och en halv timme att åka dit. Biljetten kostade 140 RMB per person (2008) och då ingick förutom bussresan även inträden till sevärdheterna i Zhouzhuang.

Zhouzhuang är ett populärt turistmål och en av de mest berömda städerna byggda kring vatten i hela Kina. Byggnaderna i staden är väl bevarade och allting har en mycket gammal och genuin känsla, man kan lätt föreställa sig hur det var att leva i Kina förr i tiden. Zhouzhuang kallas ibland för ”Fjärran österns Venedig”. Det är verkligen fint och jag kan rekommendera alla som är i närheten att åka till Zhouzhuang.

Zhouzhuangs berömda kött

Det säljs en speciell typ av fläskkött just här i Zhouzhuang. Man väljer ut en av dom stora bitarna och sen hackar personalen upp den i mindre bitar så man lättare ska kunna äta. Det smakade faktiskt otroligt gott! De är även kända för sina grisfötter, men det är inte riktigt min favorit så jag provade aldrig.

Kinesisk opera

Mitt inne i staden finns scen där de framför kinesisk opera med jämna mellanrum. Det kostar inget extra att gå in så det är bara att sätta sig på en av bänkarna och titta och lyssna. Jag förstår inte ett ord av vad dom sjunger, men det är ganska kul att se ändå faktiskt.

 

Drakmorrhår

Det finns ett speciellt godis som kallas för drakmorrhår (eller drakens morrhår). Det är gjort av socker, och ser ut precis som riktiga drakmorrhår. Man kan i alla fall låtsas! När man stoppar en bit i munnen så känns det väldigt mjukt och lent som slike, och det smälter på tungan.


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Richard skriver:

    fint

  2. JonasB skriver:

    Väldigt fina bilder!

  3. Marcus skriver:

    Jag vill åka dit, fint!

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina