Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Hangzhou > Xihu-sjön (West Lake)

Xihu-sjön (West Lake)

Xihu-sjön, mest känd som West Lake, Västra Sjön på svenska, är en berömd sjö i Hangzhou i östra Kina. Sjön är ganska liten, kring 3 kilometer i diameter, den är även ganska grund med ett medeldjup på 2,3 meter.

Sjön var från början en vik av floden Qiantang som går igenom Hangzhou. Med tiden skärmades sjön av och för ungefär 12000 år sedan blev Xihu en egen sjö. Den var från början mycket större, men jord och lera som runnit ner från de kringliggande bergen har med tiden fyllt igen sjön. Den skulle i dagsläget inte alls ha funnits kvar, om det inte vore för att sjön muddrats och grävts ur flera gånger under historiens gång.

Från början hette sjön Qiantang-sjön men med tiden har det namnet försvunnit och helt ersatts med Xihu.

Sjön har tre stycken långa gångvägar/broar som delar in sjön i fem olika delar, där Yttre Xihu är den allra största. Det finns även ett antal öar i sjön. Gu Shan är den största, den är naturlig, och dit kan man ta sig till fots. Det finns även tre mindre öar som är konstgjorda. Muddermassor som grävts upp från botten har lagts i högar och bildat öar. Den största av dessa heter Xiao Ying Zhou och det går båtar dit som man kan åka med.

Xihu-sjön är fin, och på sjön finns mängder av båtar i gammal kinesisk stil som tillsammans med templen och byggnaderna bildar en mycket trevlig atmosfär. Då sjön är ett populärt turistmål kan man räkna med att det alltid är mycket folk där. Är man på besök i Hangzhou får man absolut inte missa Xihu.


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Space Babe skriver:

    Hej, bara en liten korrigering. Det heter Qiantang, inte Qiangtang.

    Bra info och ambitiös sajt, för övrigt!

  2. Robert F skriver:

    Tack, det är fixat!

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina