Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Shanghai > Flyg till Shanghai

Flyg till Shanghai

Till Shanghai kan man inte flyga direkt från Sverige, utan man får byta någonstans. Ofta i Peking om man flyger med till exempel Air China men även i till exempel London eller Frankfurt och sen direkt till Shanghai. Shanghai är väldigt stort så det finns gott om flyg dit.

Shanghai Pudong International Airport

Den flygplats i Shanghai som man oftast landar på heter Pudong International Airport och ligger ca 30 km öster om staden. Det roligaste med den här flygplatsen är tåget som går till och från Shanghai. Det är nämligen ett så kallat maglev, ett tåg som liksom svävar fram med hjälp av magneter. Det går fort också, 431 km/h kommer det upp i. Att ta sig de 30 kilometerna från flygplatsen in till staden tar lite drygt 7 minuter. En enkelbiljett kostade 50 RMB i april -08.

Tyvärr åker tåget endast till tågstationen Longyang i Shanghais utkant. Därifrån har man ytterligare en halvtimmes taxiresa för att komma in till centrum.

Inom några år kommer linjen att byggas ut så den kommer närmare centrum, dessutom ska den anslutas till Shanghais andra flygplats som heter Hongqiao. Dessutom finns det planer på att bygga ut tunnelbanan så den går ända till flygplatsen. Då kommer man ända in till centrum utan att behöva byta.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina