Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Xian > Trumtornet

Trumtornet

Trumtornet i Xian ligger ett par hundra meter väster om klocktornet. Trumtornet byggdes år 1380. Syftet med trumtornet var förr i tiden mest för att meddela om tiden. Man trummade för att tala om klockan lite då och då. Det kunde också användas för att larma vid olika nödsituationer.

Trumtornet


På norra och södra sidorna av tornet finns 24 stycken trummor. De står för solens 24 olika faser, vilket var ett system man använde i ostasien förr i tiden. Trummorna var en slags väderkalender som jordbruket kunde dra nytta av.

Trumtornet var ett för sin tid ganska innovativt bygge. Man använde till exempel inte en enda spik för att sätta ihop huset. Trumtornet har aldrig brunnit ner utan är i princip i originalskick. Det har dock renoverats några gånger under åren, bland annat åren 1699 och 1740.

Kinas största trumma finns numera i trumtornet i Xian. År 1996 byggde man en jättestor trumma täckt av kohud. Det finns nu för allmän beskådan i trumtornet.

Trumtornet ligger precis vid början av Muslim Street, den kända gatan i Xian där man kan äta av Shaanxis speciella mat eller köpa lite souvenirer.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina