Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Xian > Klocktornet

Klocktornet

Klocktornet i Xian är en av staden Xians symboler. Tornet byggdes av kejsare Zhu Yuanzhang under Mingdynastin år 1384, men det har även flera stora klockor från Tangdynastin (600-900-talet). Tornets kvadratiska bottenplatta är 1377 kvadratmeter stor och tornet är 36 meter högt.

Klocktornet


Klocktornet ligger mitt i centrala Xian, mitt i en gigantisk rondell. Som tur är slipper man korsa gatan utan det går att ta sig till tornet via gångar under vägen. Förr i tiden gick vägen rakt genom tornet, genom de 6 meter höga portarna som finns på var sida, men när staden växte var det inte längre hållbart att låta trafik passera där. Nu är det istället gräs och blommor runt hela tornet.

Tornet ser ut att ha tre våningar då det har tre nivåer av tak, men det finns bara två våningar, med en trappa på insidan för att ta sig upp på andra våningen. På andra våningen finns en tavla som beskriver att tornet faktiskt har flyttats en gång. När klocktornet byggdes år 1384 så byggdes det precis i stadens mitt. När staden växte så flyttades emellertid centrum och man beslutade sig för att helt enkelt flytta tornet. År 1582 monterades det ner och flyttades tusen meter österut till platsen det står på idag. Allting är original, förutom den åtta meter höga sockeln det står på.

Klocktornet


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina