Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Xian > Huaqing chi

Huaqing chi

Huaqing chi, eller Huaqings heta källor, var ett slags spa-resort för kejsarna. Här finns naturliga heta källor som man tagit till vara och byggt olika pooler och badhus. Huaqing chi ligger precis vid foten av berget Lishan, ca 3 mil öster om Xian.

Det sägs att området började byggas redan år 700 före kristus, alltså 2700 år sedan. Det började bli ett lyxigt palats någon gång kring år 200 före kristus, då dåvarande kejsare Xuanzong spenderade stora summor på att bygga upp palatset.

Huaqing chi kanske är mest känt för kärlekshistorien mellan kejsare Xuanzong och hans konkubin Yang Guifei. Där finns även en stor staty av Yang Guifei. Hon är av de så kallade ”fyra skönheterna” i Kinas historia. Fyra kvinnor som är kända för sina enorma skönheter. Yang Guifei sägs ha haft ett ansikte som fick alla blommor att skämmas.

Yang Guifei var känd för att vara överviktig, något som var mycket fint på den tiden och som alla kvinnor strävade efter. Men när man tittar på avbildningar av henne så ser man att hon inte var tjock alls utan mer hälsosamt kurvig. Tiderna förändras.

Ett bra sätt att uppleva Huaqing chi är förstås att ta ett bad. Temperaturen på vattnet är ca 43 grader varmt året runt, så det är riktigt varmt och skönt. Vattnet är rikt på mineraler och sägs ha helande verkan på många olika sjukdomar. Om man inte vill bada hela sig så kan man nöja sig med ett fotbad.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina