Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Xian > Famentemplet

Famentemplet

Famen är ett tempel som ligger ca 12 mil väster om Xian. Templet sägs ha byggts redan på sent 100-tal, och det är bekräftat att templet var väletablerat från 300-talet och framåt. Mest betydelsefullt är själva pagoden som är en viktig symbol i buddhismen.

Famentemplets pagod rasade delvis år 1981. 1985 beslutade man att riva den återstående delen av säkerhetsskäl, och när man så ett par år senare grävde ut under pagoden så upptäckte man mängder av buddhistiska reliker och antikviteter. Man hittade fyra stycken reliker som hävdas ha direkt samband med Buddha. Den mest kända av dessa är en gulaktig klump som sägs vara ett finger från Sakyamuni Buddha. Efter det blev Famen en oerhört viktig plats för buddhister och många kommer hit för att besöka templet. Man byggde upp pagoden igen år 1988.


År 2009 blev en ny del av Famentemplet klart, ett helt nytt område med nya byggnader. Bland annat finns här en 148 meter hög stupa som ritats av samma person som designade Taipei 101 i Taiwan, arkitekten C.Y. Lee. I stupan som heter Namaste Dagoba förvaras relikerna som hittades i pagoden.Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina