Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Sevärdheter i Peking > Underjordiska staden

Underjordiska staden

Den underjordiska staden heter Jiao Zhuang Hu på kinesiska.

Den underjordiska staden ligger 60 kilometer norr om Peking city och hade en militärt viktig strategisk placering. Under Japans invasion av Kina 1938 så byggde byborna ett underjordiskt system av tunnlar för att kunna undkomma japanerna som dödade och brände allt i sin väg. Totalt är gångarna 16,6 kilometer långa och det är byggda för att klara översvämningar, rök- och gasattacker och bränder.

Originaltunneln var bara en dryg halvmeter hög så det var omöjligt att gå i den, alla fick krypa. Nu är den utgrävd och högre i tak med tanke på turismen.

Tunnlarnas ingångar var mycket snillrikt konstruerade för att inte synas från utsidan. De kunde vara till exempel en lucka i djurens mattråg, en lucka under någons madrass, en lucka inne i en eldstad, osv. Allt för att tunnlarna skulle undgå japanernas upptäckt.

Guide krävs för att få något utbyte av ett besök där, annars kan det mest kännas som en massa likadana tunnlar om man inte samtidigt får höra alla fascinerande historier. Det finns guider där, som också är gratis, men de talar bara kinesiska.

Där finns även en restaurang som serverar ”anti-japansk mat”. Där ska dom servera liknande mat som man åt under invasionen, jag provade aldrig.


Artikeln postad av
Kommentarer
 1. Miley skriver:

  bra fakta ;) jag fick god anvädning av den :D
  hur får ni reda på all fakta ?? kan nån av er kinesiska ??
  eller hur gör ni ??
  förskök och hör av er till mej :) helst här på kommenterar rutorna för jag är nästan aldrig inne på min mail , så är ni jätte snälla så skriv i en kommentar ruta ok ??

  Tack i förhand <333

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina