Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Sevärdheter i Peking > Peking Zoo

Peking Zoo

Peking Zoo heter The Beijing Zoo på engelska och Běi jīng dòng wù yuán, på kinesiska.

Peking Zoo öppnades för besökare 1908 och hette då De tio tusen djurens trädgård. Det ligger ca 20 minuters promenad väster om tunnelbanestationen Xizhimen på Loop line.

Djurparken var från början kejsarens gods under Mingdynastin men då fanns inga djur där. Under Qingdynastin började man odla växter och även föda upp olika djur. Sitt nuvarande namn fick djurparken 1955.

En panda som har det roligt

I Peking Zoo finns främst vilda inhemska kinesiska djur, som till exempel pandan. Det finns även ett antal djur från hela världen som till exempel isbjörn, känguru och zebra.

Det finns 30 stora hallar och en mängd mindre byggnader. Djurparken har 600 olika djurarter och totalt 7000 djur.

Inne i djurparken finns även ett akvarium, det största i Kina. Det öppnades 1999 och har en stor mängd fiskar men även delfiner som uppträder.

Djurparken är väldigt stor och det är svårt att hinna med allt på en dag. Det är billigt att gå in så man kan även åka dit bara för att gå omkring och ta det lugnt ett tag. Hela parken är väldigt fin och även om man inte tycker om att titta på djurparksdjur så kan det vara trevligt att bara gå omkring och ta det lugnt en stund. Det finns även en hel del byggnader bevarade från Qingdynastin inne på området.


Artikeln postad av
Kommentarer
 1. Pernilla skriver:

  Hoppa över detta! Mådde dåligt att se att djuren inte alls mådde bra och hur vuxna kineserna beteede sig mot dem. Fick säga till dem att sluta knacka på fönstrena, mata björnarna och dra sköldpaddorna i benen.
  Ingen rolig dag alls!!!

 2. Karolin skriver:

  Den här djurparken skulle kunna vara en fantastisk upplevelse. Men det är den inte.

  Djuren har för små burar/inhängnader. De vilda kattdjuren hade små burar inne i en mörk ”källar”- liknande byggnad utan något mer än betong och galler. Det var en hög ljudnivå därinne, barn som vuxna skrek och sprang omkring ohc visade ingen som helst respekt för djuren som visade upp ett stressfullt beteende. Dom mådde inte alls bra. I lejon inhängnaden låg ett lejon och sov i en smutsig och skräpig inhängnad med vuxna människor som KASTADE VATTENFLASKOR på dem. Vakten gjorde ingenting och när jag sa till honom så kollade han på mig och låtsades som han inte förstod vad jag sa.

  Alla djuren lever i smutsiga och för trånga utrymmen. Besökare visar ingen som helst respekt mot någon av de bestämmelser som skall vara självklara på ett zoo (exempelvis knacka inte på fönster, kasta inte in saker till djuren och på djuren, skrik och gapa inte på djuren. )

  De stackars djuren måste må fruktansvärt dåligt. Stöd inte denna verksamhet genom att åka dit!

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina