Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Sevärdheter i Peking > Minoritetsparken

Minoritetsparken

Jag vet inte vad parken kan tänkas heta på svenska, jag har aldrig sett någon ”officiell” översättning och något i stil med Pekings etniska park eller liknande känns väldigt stelt. Om någon läsare vet vad det borde heta på svenska så är ni välkomna att maila!

Kina är som bekant väldigt stort och det finns en mängd olika folkgrupper, faktiskt hela 56 stycken. De allra flesta, 95%, är Han-kineser men med tanke på Kinas folkmängd är inte de återstående fem procenten speciellt få.

Kinas alla minoritetsgrupper finns representerade i en stor park i norra delen av Peking. Där finns replikor av typiska byggnader och även representanter från respektive folkgrupp. Varje dag uppträder de, sjunger, dansar och spelar teater för att visa hur det kan se ut där de kommer ifrån. De berättar lite om sina traditioner (bara på kinesiska) och spelar upp små pjäser för att visa hur det kan gå till. Det är faktiskt väldigt intressant och parken känns fräsch och välgjord. Det var inte speciellt mycket folk där (extremt få jämfört med kinesisk standard) när jag besökte parken. Kanske för att det var ganska dyrt att gå in, ca 90 kronor då.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i parken då det är väldigt intressant att se hur det ser ut i olika delar av Kina och att de olika minoriteterna faktiskt skiljer sig ganska mycket åt i utseende också. Kanske inte så konstigt med tanke på hur stort landet är.

Läs mer om Kinas olika folkgrupper på siten Kinalotsen


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina