Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Sevärdheter i Peking > Long Qing Xia

Long Qing Xia

Long Qing Xia är en floddal (kanjon) i utkanten av Beijing, ungefär 85 km från city. Vid ingången till Long Qing ligger en by som heter Gu Cheng Cun som var kejsarinnans trädgård under Ming-dynastin.

I Long Qing Xia finns en damm som byggdes 1973 och som förser Peking med vatten. Söder om Long Qing Xia ligger Kinesiska muren (Badaling), norr om ligger en nationalpark och väster om bergen Haitou, så Long Qing Xia ligger ganska bra där i mitten. Long betyder drake och Qing betyder hedra eller fira, Xia betyder trångt pass mellan branta klippor på ren svenska och betydelsen är att drakarna kommer dit för att fira tack vare Long Qings Xia naturliga skönhet.

Vattnet i floden är väldigt klart, och det är kanske en av anledningarna till att så många vill åka dit med tanke på att miljön inne i Peking är så dålig. Long Qing Xia är ett bra ställe att åka till på sommaren om man vill komma undan hettan inne i staden för ett tag. Long Qing Xia ligger högt så det är oftast klart svalare där, i genomsnitt 7 grader lägre än i staden. Även på vintern är det fint där, de bygger upp en massa isskulpturer som ljussätts på ett stämningsfullt sätt.

En annan speciell grej med Long Qing Xia är att där finns en lång grotta av samma stil som annars bara finns i södra Kina. 7 km är öppet för besökare nu men det ska bli mer i framtiden.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina