Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Sevärdheter i Peking > Filmstaden

Filmstaden

Filmstaden är en hel liten stad av kulisser som används för filminspelningar. Det är tv-bolaget CCTV som finansierat bygget och meningen är att den ska användas för att spela in alla sorters historiska filmer och tv-serier där.

Filmstaden ligger i staden Zhuozhou, 54 km från Peking och det tar ca 1 timme att resa dit från Peking.

Filmstaden är ca 1.5 miljoner kvadratmeter stort och är det största området för filminspelningar i hela Asien, därför kallas det även för Asiens Hollywood. Staden byggdes mellan 1990 och 1992. Totalt 2000 filmer har spelats in där, även många stora och kända filmer. Det är oftast filminspelningar varje dag där och rekordet är 8 olika filmteam som spelade in film samtidigt.

Staden är indelad i olika delar. De största byggnaderna är från Tang- och Han-dynastierna (1400 respektive 2000 år sedan). Det finns ett område med mindre bostäder från Qing- och Ming-dynastierna (400 respektive 600 år sedan).

Byggnaderna i filmstaden är historiskt korrekta kopior och det är inte bara en filmstad utan har även en historisk betydelse. Om du är intresserad av kinesiska byggnader och arkitektur så är filmstaden ett bra val!

Man bör spendera ungefär fyra timmar i staden för att hinna gå omkring överallt. Det var en del turister där (jag såg inte en enda utlänning dock) men inte så packat som det kan vara på andra ställen. Det finns öppna små bussar med guide man kan få åka omkring i men då gäller det att kunna kinesiska eller ha egen tolk med sig för att kunna förstå något.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina