Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Nyheter om Kina > Kinesisk elbil att räkna med

Kinesisk elbil att räkna med

Ola Wong på SvD.se skriver den 12:e januari om den kinesiska biltillverkaren Byd som har målet att bli världens största bilmärke år 2025. I december lanserades deras senaste bilmodell, elbilen F3DM som kan gå 10 mil på en laddning och laddas upp på 7 timmar med en sladd i väggen.

Byd, som är en förkortning av ”Build your dreams”, berättar att de blivit uppvaktade av både amerikanska och europeiska biltillverkare, men har hittills tackat nej. Byd tror nämligen att kinesiska företag är smartare och flitigare än deras utländska konkurrenter. Byd har hela 10000 ingenjörer som jobbar med forskning och utveckling. Det är möjligt eftersom lönenivån är låg, ingångslönen för en ingenjör är ca 5000 kronor i månaden.

Byd använder ingen högteknologisk ny teknik utan istället gammal beprövad för att kunna hålla produktionen så felfri som möjligt, fortsätter Wong i artikeln. Byds batterier är baserade på järn och har lite sämre effekt än nyare teknologier. Fördelen är att de inte kan explodera, endast brinna.

Elbilen F3DM ger inget vidare kvalitetsintryck. Detaljerna känns billiga, både bromsen och gasen är överkänsliga och den är dessutom väldigt bullrig, avslutar artikelförfattaren.

Läs hela artikeln: SvD


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina