Torsk med kinesisk svamp
Denna fiskrätt med torkad kinesisk svamp är både delikat och näringsrik. Torsk passar inte endast vuxna, utan även småbarn. Många väljer att steka eller fritera torsken, men i och med det förlorar man mycket näring. Därför är ångkokning det bästa tillagningssättet.
Ingredienser: Torsk, 6 st torkade svamp, purjolök och ingefära
Smaksättning: 1 msk matlagningsvin, 1,5 msk fisksås.
Tillagning:
1. Lägg svampen i varmt vatten tills dem mjuknar. Strimla svampen och ingefära. Skär purjolök
2. Lägg purjolök och ingefära på en tallrik, och torsk ovanpå.
3. Lägg svamp på torsken. Häll i matlagningsvin samt fiskolja.
4. Se till att saften är jämn fördelad.
5. Häll i vatten i en ungsplåt och lägg i tallriken med torsk.
6. Sätt på ugnen till 100 grader. Låt torsken ångkokas i 10 minuter. Lägg på purjolöken precis före servering.
Artikeln postad av Vivian