Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Kinamat > Pilgrimsmusslor med glasnudlar och vitlök

Pilgrimsmusslor med glasnudlar och vitlök

Pilgrimsmusslor har en hög proteinhalt och är en av de mest näringsrika skaldjuren som finns. Det finns många fördelar med att äta pilgrimsmusslor. Zink, kalcium och järn är några av de näringsämnena som finns i musslorna.

Det vanligaste sättet att tillaga pilgrimsmusslor är att ångkoka den, och sedan toppa med glasnudlar och vitlök. Saften från pilgrimsmusslorna absorberas av glasnudlarna och de får en läcker smak. Denna maträtt är väldigt lätt att att tillaga.

2

 

Ingredienser: 6 st pilgrimsmusslor, 50 g glasnudlar, purjolök samt ingefära.

Smaksättning: 1 tsk salt, 1,5 msk fiskolja, 1 tsk matlagningsvin, 1 msk olja.

1

1. Lägg glasnudlarna i ljummet vatten tills de mjuknar. Häll dem därefter i kallt vatten. Låt vattnet rinna av och lägg dem sedan i en tallrik.

33

2. Rengör pilgrimsmusslorna. Lägg dem i matlagningsvin i några minuter.

44

3. Lägg pilgrimsmusslorna i en tallrik.

55

4. Häll i olja. Lägg i purjolök,  ingefära samt vitlök, och  stek dem tills vitlöken börjar bli gyllenbruna. Häll ut dem tillsammans med oljan i en skål.

66

5. Lägg i glasnudlarna i en skål och tillsätter salt.

77

6. Lägg  vitlök på varje pilgrimsmussla.

88

7. Häll  fisksås på varje pilgrimsmussla. Lägg dem sedan på en plåt.

99

8. Sätt på ugnen till 100 grader. Lägg dem sedan i ugnen i 4 minuter.

100

Klara att njuta!!

 

111


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina