Pilgrimsmusslor med glasnudlar och vitlök
Pilgrimsmusslor har en hög proteinhalt och är en av de mest näringsrika skaldjuren som finns. Det finns många fördelar med att äta pilgrimsmusslor. Zink, kalcium och järn är några av de näringsämnena som finns i musslorna.
Det vanligaste sättet att tillaga pilgrimsmusslor är att ångkoka den, och sedan toppa med glasnudlar och vitlök. Saften från pilgrimsmusslorna absorberas av glasnudlarna och de får en läcker smak. Denna maträtt är väldigt lätt att att tillaga.
Ingredienser: 6 st pilgrimsmusslor, 50 g glasnudlar, purjolök samt ingefära.
Smaksättning: 1 tsk salt, 1,5 msk fiskolja, 1 tsk matlagningsvin, 1 msk olja.
1. Lägg glasnudlarna i ljummet vatten tills de mjuknar. Häll dem därefter i kallt vatten. Låt vattnet rinna av och lägg dem sedan i en tallrik.
2. Rengör pilgrimsmusslorna. Lägg dem i matlagningsvin i några minuter.
3. Lägg pilgrimsmusslorna i en tallrik.
4. Häll i olja. Lägg i purjolök, ingefära samt vitlök, och stek dem tills vitlöken börjar bli gyllenbruna. Häll ut dem tillsammans med oljan i en skål.
5. Lägg i glasnudlarna i en skål och tillsätter salt.
6. Lägg vitlök på varje pilgrimsmussla.
7. Häll fisksås på varje pilgrimsmussla. Lägg dem sedan på en plåt.
8. Sätt på ugnen till 100 grader. Lägg dem sedan i ugnen i 4 minuter.
Klara att njuta!!
Artikeln postad av Vivian