Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Kinamat > Nudlar med bräserat fläskkött och svamp

Nudlar med bräserat fläskkött och svamp

Nudlar är en väldigt förekommande och populär maträtt i Kina. Det serveras inte bara i restauranger, utan tillagas även som traditionell vardagsmat i hemmet. Det finns olika varianter på hur man tillagar nudlar. Denna nudelrätt med bräserat fläskkött och svamp är en av de vanligaste och populäraste bland kineserna.

1

Ingredienser: 100 g Nudlar , 6 st torkade kinesisk svampar, 1 st lök, 100 g fläskkött, ingefära samt purjolök

Smaksättning: 2 msk olja, 1 msk soja, 1 tsk salt, 1 tsk socker

 

2

Tillagning:
1. Lägg svampen i varmt vatten en stund innan tillagning så att de hinner bli mjuka innan användning.

Koka fläskköttet. Skär svampen, fläskkött och lök i tärningar. Finhacka  purjolök och ingefära.

3

2. Häll i olja i stekpanna och woka lök, purjolök och ingefära i 30 sekunder på stark värme.

4

3. Häll i svamp och rör om.

5

4. Häll i fläskbitar, och woka de i några minuter.

6

5. Tillsätt soja, socker, lite vatten och rör om.

7

6. Häll i salt, och låt såsen koka samman tills den börja bli tjock. Stäng sedan av värmen

8

7. Koka upp vatten och lägg i nudlar.

9

8. Koka sedan nudlar enligt anvisningen på förpackningen.

10

9. Lägg nudlarna i en skål.

11

10. Tillsätt såsen och njut!!

12

 

13


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina