Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Affärer

Att göra affärer i Kina kan vara mycket lönsamt men ibland onödigt svårt. Gör rätt från början så undviker ni problem senare.

Är flyget bokat och visumet fastklistrat i passet? Då är det dags att planera för vad exakt som skall göras väl på plats i fabriken. I denna artikel förklarar Fredrik Grönkvist 6 saker du måste tänka på under ett fabriksbesök i Kina. Om Fredrik Grönkvist Fredrik Grönkvist är medgrundare till Asiaimportal (HK) Limited och har […]

B2B portalen Alibaba.com grundades 1998 av Jack Ma och har idag växt till att bli världens största mötesplats för leverantörer i Kina och importörer världen över. Alibaba.com har under de senaste åren fått ett något skamfilat rykte efter att bedrägerier varit vanligt förekommande. Det har till och med gått så långt att många ifrågasätter

92

Importera från Kina

19 mars, 2012, 13:15

Att importera från Kina är väldigt vanligt nuförtiden, de allra flesta företag i Sverige som sysslar med produktion eller försäljning har någon slags erfarenhet av att köpa produkter från Kina. Ibland är deras erfarenheter goda, ibland inte. Det som oftast orsakar problem är kommunikationssvårigheter.

2

Affärsresa till Kina

2 november, 2011, 10:18

De flesta företag som börjar importera från Kina brukar göra det via internet och i liten skala till att börja med. Förr eller senare blir det dock i många fall aktuellt att själv åka dit för att göra affärer på plats.

3

Starta företag i Hong Kong

17 oktober, 2008, 16:30

Att starta ett företag i Kina (fastlandet) är ganska komplicerat och dyrt. Hong Kong är däremot betydligt lättare. Det räcker med HK$1 i aktiekapital och det tar bara ca 15 arbetsdagar att registrera företaget.

Foton och bilder från Kina