Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Hong Kong > Shopping i Hong Kong

Shopping i Hong Kong

Det finns en mängd olika ställen för shopping i Hong Kong och den som älskar shopping lär inte bli missnöjd.

Kowloon

Nathan Road

Nathan Road är en ca 3 km lång gata som går norrut från Kowloons södra spets. Här finns allting när det handlar om shopping. Inte bara på själva Nathan Road utan även på parallellgatorna på båda sidorna. Det tar säkert flera veckor bara att beta av alla butiker på och omkring Nathan Road.

Ladies Street

Ladies Street ligger i Kowloon, vid tunnelbanestationen Mong Kok parallellt med Nathan Road. Det är en utomhusmarknad där det säljs kläder, klockor, väskor, leksaker, prydnadssaker och en massa skräp. Inte bara för tjejer utan det finns grejer för alla. Pruta hårt, men slösa inte bort för mycket tid på en och samma försäljare, prova med en annan om dom inte accepterar ditt pris. (Läs mer här om en bra metod för att pruta i Kina.)

Fa Yuen Street Market

Ligger parallellt med och precis öster om Ladies Street. Här finns sportaffärer i massor, men de har mest sportkläder och –skor, inte så mycket utrustning.

Sai Yeung Choi Street

Ligger parallellt med och precis väster om Ladies Street. Några kvarter med elektronikaffärer. Kameror, datorgrejer, osv.

Hong Kong-ön

Hong Kong-ön är mycket modernare än Kowloon och här finns stora blanka shoppingcenter. Priserna är lägre än i Sverige men eftersom det mest rör sig om märkesvaror så är det ändå inga superpriser som man kan få om man handlar ”noname” eller kopior på utomhusmarknaderna.

Li Yuen Street

Två parallella gator som ligger strax väster om stationen Central inklämda mellan husen. Kläder, väskor, klockor, leksaker osv. Ganska svårprutat och inte extremt billigt.

Övrig shopping i Hong Kong

Förutom allt som nämnts ovan så finns det säkert hundra andra ställen man borde besöka. Antagligen finns det tusentals butiker kring varje tunnelbanestation som ligger hyfsat centralt så det är bara att ge sig iväg med spenderarbyxorna på och plånboken i högsta hugg.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina