Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Hong Kong > Sevärdheter i Hong Kong

Sevärdheter i Hong Kong

I Hong Kong finns inte speciellt många sevärdheter i samma stil som man är van vid från till exempel Peking. Här är det i princip bara shopping som gäller, men det finns ändå en del platser som kan vara värda att besöka utöver butikerna.

Victoria Peak

Kallas även bara The Peak. The Peak är en utsiktsplats belägen högt uppe på berget på Hong Kong-ön över stadsdelen Central. Därifrån får man en grym utsikt över staden och man kan se alla stora skyskrapor uppifrån.

För att ta sig dit kan man åka tunnelbana till stationen Central och därifrån följa skyltarna mot spårvagnen som går upp till toppen (Peak Tram). En tur- och returbiljett kostar HK$48 för en vuxen inklusive inträde till själva utsiktsplatsen Sky Terrace. Det går att betala med Octopus-kortet. Det kan vara lång kö till spårvagnen, en halvtimme väntetid både upp och ner är ingen ovanlighet.

Sträckan med spårvagnen är bara ca 1,3 kilometer lång och då åker man från 28 till 397 meter över havet, så lutningen är bitvis mycket brant. Försök att få en plats på höger sida i färdriktningen på vägen upp, och vänster på vägen ner, för då får man bäst utsikt.

Är man en riktig Hong Kong-entusiast så lär man vilja besöka The Peak både i dagsljus och i mörker och varför inte under solnedgången?

Ocean Park

Ocean Park är en nöjespark på södra delen av Hong Kong-ön. Här finns berg- och dalbanor och allt annat man brukar hitta på liknande ställen. Inträdet är drygt HK$200 per vuxen och då är alla attraktioner inne i parken gratis. Räkna med långa köer till allting.

Man tar sig dit genom att ta buss nummer 629 från tunnelbanestationen Admiralty. Den bussen går direkt till parken och det kostar HK$10.6 per vuxen.

Gå till deras egen websida: Ocean Park i Hong Kong

Disneyland

Disneyland i Hong Kong öppnades i 2005 och ligger på ön Lantau.

Disneys kända figurer springer omkring i parken och de har också personal som hjälper till med fotografering. Antingen med deras kameror mot betalning eller så kan dom hjälpa dig att ta en bild med din egen kamera, utan ersättning. Alla är trevliga och figurerna lever sig verkligen in i sina roller och de agerar precis som om de vore de riktiga seriefigurerna.

Det går tunnelbana och tåg hela vägen dit och inträdet i parken kostar HK$295 för en vuxen.

Mid-levels escalators, rulltrapporna

En ganska märklig sevärdhet som används av Hong Kong-borna för att ta sig till och från jobbet. Det är väldigt backigt på Hong Kong-ön så det går åt att ha rulltrappor. Det är ett långt system av rulltrappor, totalt ca 800 meter långt och på morgonen fram till 10 går de neråt och efter 10 vänder de och går uppåt.

Även om det inte låter så kul så var det faktiskt väldigt intressant. Man ser mycket bostadshus och kan se hur människorna bor på riktigt som en kontrast till de lyxiga skyskraporna.

Rulltrapporna når man från tunnelbanestationen Central och de ligger några kvarter västerut.

Star Ferry

Star Ferry kallas passagerarbåtarna som trafikerar vattnet mellan Kowloon och Hong Kong-ön. Jag skriver om de under sevärdheter snarare än under transporter eftersom man som turist främst åker med färjorna för att titta på utsikten. Vill man transportera sig är det oftast bättre att ta tunnelbanan om man inte råkar befinna sig just vid färjeterminalen i alla fall. Priserna är låga, från drygt HK$2 och uppåt.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina