Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Svårt att förhandla med kineserna

Svårt att förhandla med kineserna

HotellIbland kan det vara ganska frustrerande att ha att göra med kineser. De fungerar på ett lite annorlunda sätt än vad man är van vid från Sverige. Vi har haft lite kontakter med några mindre hotell i Peking som vi gärna skulle vilja börja samarbeta med. Vi har märkt att det finns ett behov av lite billigare hotell, kanske 150-200 kronor per natt, och vi skulle gärna vilja förmedla bokningar från svenskar till såna hotell.

Det brukar gå till ungefär på följande sätt. Vi ringer upp till hotellet och säger att vi har en massa svenska turister som gärna vill bo hos dom. Visst säger dom, men skicka ett mail så får vi tid på oss att leverera ett genomtänkt svar! Vi skickar ett mail. Dom svarar ytterst försiktigt med att jovisst det ska nog gå bra. Vi skickar ytterligare ett mail med fler frågor. Den Stora Tystnaden infinner sig. Vad gör man? Ringer upp igen — skicka ett mail så svarar vi!

Tålamod är bra att ha gott om.

Hittills har vi egentligen inte kommit någonstans. Det lutar åt att vi får åka ner dit personligen och boka in några möten med olika hotell.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina