Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Se upp när du bokar resa

Se upp när du bokar resa

Idag i DN skriver man om farorna med att boka resor på nätet. Egentligen är det ingen fara, men man bör alltid vara lite uppmärksam och läsa vad det är man egentligen beställer. Kontrollera vad som ingår i priset och om några rutor är förbockade fast dom inte borde vara det.

Allt som oftast när man beställer en flygresa så läggs avbeställningsskydd och reseförsäkring till på priset trots att man inte aktivt valt det. Det brukar vara onödigt att köpa till eftersom man ofta redan har såna försäkringar. Man kan ha reseförsäkring via sin hemförsäkring, och man har oftast avbeställningsskydd via sitt kortföretag om man betalar med kort (tex visa). Ha koll på vad som är ikryssat alltså och överväg noga om du verkligen behöver extratjänsterna.

I övrigt tycker jag inte det är något märkvärdigt med att beställa resor på internet. För mig existerar inget annat sätt, och det har aldrig varit några problem. Givetvis ska man vara uppmärksam på vad exakt det är man beställer, men det gäller ju även om man köper resor i en resebutik.

Läs mer på DN:

Tänk på det här

Se upp för nätmissarna


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina