Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Shanghai > Mitt Shanghai

Mitt Shanghai


Det bästa med min stad Shanghai är kontrasterna. Här finner du några av världens modernaste byggnader samtidigt som det ”gamla” Kina fortfarande har en stor plats i Shanghai.


Hej vänner av Mittens rike! Sara heter jag och jag har fått äran att börja blogga här, ett riktigt rolig uppgift som jag verkligen ser fram emot! Jag är varken Kina-expert eller kines för den delen men bor sedan två tillbaka i östvärldens intensiva metropol Shanghai, varför jag blivit tillfrågad att dela med mig av mina upplevelser.

Jag tänkte rivstarta min bloggkarriär här på Mittens rike med att ge mig in i en av Kinas största debatter :-). Debatten om vilken stad som är bäst, Shanghai eller Beijing! Eller nja, så kaxig tror jag inte att jag vågar vara men jag tänkte i alla fall passa på att höja min stad Shanghai till skyarna. Beijing är nämligen den kinesiska stad som lockar flest turister, med den kinesiska muren och himmelska fridens torg blir staden svårslagen på turistfronten. Det märks även här på Mittens rike som är ”din guide till Peking och Kina”. Hmm, var tog Shanghai vägen ;-)? Så jag ser det som min uppgift, att få dig att få upp ögonen för Kinas coolaste stad, Shanghai!

När Beijing står för kinesisk kultur och Hong Kong för sin internationella prägel så hamnar Shanghai någonstans mitt emellan. Här möts öst och väst i en salig röra vilket möjliggör en upplevelse full av kontraster. I Shanghai finner du några av världens modernaste skyskrapor samtidigt som du kan vandra runt bland fallfärdiga hutonger. Här kan du  njuta av en kopp kinesisk te på en plaststol eller ta en trendig drink på 100e våningen. Eller varför inte inta stadens kända dumplings till lunch och låta en fransk gormet-kock tillaga din kvällsmat. Dessutom bjuder staden både på klassisk kinesisk kultur samt artister och DJs från hela världen. Ser du vad jag menar, Shanghai är kontrasternas stad och kan erbjuda dig just detta, kontraster. Klassiskt kinesiskt och ultramodernt på en och samma gång, I en enda salig röra.

Så för dig som uppleva Kinas många sidor är Shanghai den perfekta staden. I Shanghai är möjligheterna oändliga!

Kram
Sara

Vill du läsa mer om livet i Shanghai? Följ mig här på Mittens rike eller titta in till min andra blogg, www.lifeinshanghai.spotlife.se


Artikeln postad av
Kommentarer
 1. Emma L skriver:

  Som en gammal Shanghaibo är jag glad att kunna läsa uppdateringar från Shanghai!

 2. Dan skriver:

  stor skillnad på bilderna!

 3. dbw350 skriver:

  många snygga bilder här http://lifeinshanghai.spotlife.se/

 4. szylee skriver:

  är det där en kinesisk polis med en cigarett eller nåt?

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina