Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Anhui > Blogg om Kina > Huangshan dag två: på berget

Huangshan dag två: på berget

05.10: Väckarklockan ringer och det är dags att kliva upp för att se och fotografera soluppgången. Med en temperatur på bara ett par grader och blåst är det underställ, mössa och vantar som gäller. Vi är långt ifrån de första på plats att titta på soluppgången, men det är lätt att hitta bra fotolägen.

Efter frukost på hotellet börjar vi vandringen. Det finns många leder att vandra och du kan lätt utforma en rutt beroende på hur snabbt du går och hur många dagar du vill spendera på berget. Om du vill slippa gå tillbaka samma väg som du redan gått kan du med fördel bo på olika hotell på vägen. Kom bara ihåg att boka rum i förväg eftersom det i högsäsong ofta är fullbokat, dessutom är det mycket dyrare om du inte bokat i förväg.


Längs med lederna finns olika bergstoppar att bestiga och stenformationer att titta på, många med lätt komiska namn på engelska; Monkey Holding a Peaching in Both Hands och Heavenly Dog Watching the Moon. Jag gissar att de låter mer spännande på kinesiska. Formationerna är minst sagt svåra att se och det kan underlätta om du har ett tränat öga eller bra fantasi, men det är vackert ändå.
Terrängen i Huangshan är väldigt tillrättalagd med gångar, trappor och räcken av betong – ett måste för att klara av den anstormning av människor som varje år besöker berget – dock är höjdskillnaderna stora så det är mycket trappor och vissa etapper kan vara tunga beroende på hur vältränad du är.

Huangshan har ca 200 molndagar per år. Vi prickade inte in några av dessa och hade istället strålande sol och runt 20 grader på dagen. Här är A Mystical Peak Flying from Afar (飞来石).


Efter nio timmars vandring med många stopp för att fotografera, mellanmål och lunch är vi återigen tillbaka på hotellet. Trötta i kroppen men nöjda avslutar vi dagen precis som gårdagen, det vill säga med god mat, välbehövlig fotmassage och tidigt i säng.

Imorgon åker vi till dalen för att titta på kringliggande historiska byar.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina