Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Förord: Min resa till Kina

Förord: Min resa till Kina

I den här bloggen tänker jag skriva om min månadslånga resa som jag gjorde för några år sen i Kina. Jag hade jobbat väldigt mycket en period, och under hösten så var jag så pass trött på mitt liv att jag beslutade mig för att göra något drastiskt. Inte hoppa framför ett tåg eller nåt i den stilen, utan helt enkelt hoppa in i ett flygplan och ta några veckors välförtjänt semester nånstans långt bort. Jag hade aldrig förut varit i Kina, eller i Asien heller för den delen. Över huvud taget hade jag inte rest speciellt mycket i mitt liv. Jag hade varit på Kanarieöarna en gång 15 år tidigare men det räknas nog knappt längre.

Detta kändes helt enkelt som rätt grej att göra, och jag behövde inte fundera särskilt länge innan jag hade köpt min biljett. Hongkong verkade mest intressant så jag tänkte börja där, och sen hemresa från Peking tre veckor senare. Jag hade först tänkt vara borta mycket längre, men vågade inte riktigt när det väl var dags att boka resan. Tre veckor fick duga. Speciellt som jag skulle resa ensam, och jag var inte säker på om jag gillade att resa ensam över huvud taget.

De efterföljande inläggen kommer vara som i dagboksform. Jag förde anteckningar då och då under resan för att inte glömma bort för mycket, och det är jag tacksam för nu. Ett hett tips till andra som reser!

Jag kommer inte uppdatera varje dag utan snarare varannan eller var tredje dag, allt eftersom jag renskrivit mina anteckningar från resan.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina