Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 6: Sista dagen i Hongkong

Dag 6: Sista dagen i Hongkong

I morrn åker jag med tåget till Shanghai. Hongkong har varit ganska okej, även om jag själv tycker det varit lite väl klaustrofobiskt. Det är väldigt mycket hus och människor på liten yta. Central på Hongkong-ön var mycket imponerande med sina lyxiga skyskrapor. Med tiden kommer nog fler och fler städer i världen se ut så här, byggt på höjden, och varje ny skyskrapa mycket högre och lyxigare än dom tidigare. Utsikten från Victoria Peak är bland det mest imponerande jag har sett och jag kommer nog minnas det länge.

Folket på gatorna går väldigt långsamt har jag märkt och det har irriterat mig lite ibland. Inte för att jag har bråttom utan för att jag går snabbt och dom långsamt. :)

Kowloon

Kowloon kändes faktiskt lite skrämmande i början. Så pass tätbefolkat och intensivt på nåt sätt, och med tanke på hur uselt mitt första hotell var (med afrikanerna) så var jag lite misstänksam mot Kowloon de första dagarna. De släppte dock sen då jag märkte att jag faktiskt kände mig säker när jag gick omkring på gatorna även efter midnatt. Inga bråkiga gäng, fyllon eller grupper med ungdomar som i Stockholm.

Det har även känts som om Hongkong bara varit som en mellanlandning inför den riktiga resan. Även om Hongkong är kinesiskt så är det ju ändå en gammal brittisk koloni, allting är modernt och nästan alla pratar engelska. Jag har inte märkt att det varit speciellt svårt att vara här. Jag misstänker att kinesiska fastlandet kommer bli aningens värre, så jag har gått och funderat mycket på det, liksom förberett mig inför fortsättningen, även om jag inte har nån aning om hur det kommer att bli.

I Hongkong har jag egentligen inte besökt några sevärdheter alls förutom Victoria Peak. Det gör inte så mycket, men jag är väldigt glad över att ha träffat John, Bill och alla de andra. Väldigt trevliga människor som jag hoppas jag kommer se igen i framtiden.

Inatt bor jag på ett lite finare hotell än tidigare, och jag har dessutom hunnit med att tvätta alla mina kläder.

Jag ser fram emot Shanghai faktiskt.


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Robert skriver:

    Jag gillar Hongkong, men det är ju totalt annorlunda jämfört med resten av Kina. I Hongkong skulle jag kunna bosätta mig känner jag.

  2. Jenna skriver:

    I och med att Hongkong är så annorlunda jämfört med resten av Kina är det dock nog ändå ett måste åtminstone en gång, så att man förstår hur stora skillnader det finns inom Kina…
    Jättetrevligt inlägg för övrigt!

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina