Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 4: Shirley

Dag 4: Shirley

Jag sov till efter 10 idag, det var skönt men inte direkt meningen. Lite svårt att vakna i tid när det är mörkt i rummet och man inte har nån väckarklocka. Jag gick ut och gick några timmar och hittade inte direkt någonting att äta, men till slut var jag så hungrig att jag bara gick in på en restaurang som låg i ett hotell. Där serverades en lunchbuffé som verkade rätt vettig. Dom hade allt möjligt, kinesiskt, japanskt (sushi) och västerländsk mat blandat. Även en massa efterrätt förstås och jag åt cheesecake och nån annan slags tårta. Det kostade bara 85 HK-dollar dessutom så det var ett klart överkomligt pris. Hit kommer jag gärna fler gånger. :)

Efter lunchen kunde jag knappt gå, men jag gick ändå omkring på gatorna och tittade. Jag letade mest efter nåt ställe som hade gratis internetanslutning där jag kunde kolla mina mail en stund, men det tog en bra stund innan jag hittade det.

Internetanslutningen var i och för sig gratis, men den var väldigt långsam och dålig. Jag (och alla andra där) satt och tryckte F5 mest hela tiden och försökte få sidorna att laddas. Jag började prata lite med tjejen som satt bredvid mig. En kinesisk tjej som hette Shirley. Internetanslutningen verkade inte funka alls längre så vi bestämde att gå därifrån tillsammans och kanske hitta på nåt. Vi gick och pratade en stund och gick bland annat in på en spelhall ett tag. Där spelade vi nåt spel där man skulle slå på trummor i takt med musiken. Det var väldigt roligt, och jag vann stort över Shirley. :)

Efter spelhallen så tog Shirley mig till ett stort varuhus där hon tydligen gillade att hänga om dagarna. Det var väldigt västerländsk men verkade rätt tråkigt. Vi åt ganska god och billig asiatisk mat där dock. Shirley var väldigt affärsmässig och pratade hela tiden om hur hon skulle tjäna pengar och bli rik. Hon ville prestera något på egen hand och inte behöva gifta sig rik. Det var som hon sa den sista utvägen… för rik skulle hon tydligen bli. Jag tyckte mest hon pratade om kläder och mode hela tiden och vi gick omkring i en massa klädaffärer och tittade. Hon frågade även mig flera gånger vad jag gillade för slags kläder och vilka märken. Jag svarade att jag gillar sånt som är på rea men hon blev inte så imponerad av det svaret. :)

Lite senare på kvällen gick vi till ett fint hotell och satte oss i baren. Där var det en grymt fin utsikt över vattnet, och det kunde verkligen ha varit romantiskt med rätt person. Jag fick känslan att Shirley mest verkligen ville leva lyxliv och att jag var hennes accessoar som hon kunde visa sig tillsammans med. Hon var inte riktigt min sorts tjej men jag tänkte att jag kunde stå ut resten av kvällen och sen fortsätta med mitt liv dagen efter.

Plötsligt när vi satt där så slog det mig att jag ju hade bytt hotell men glömt att checka in på det nya! Jag hade alltså ingenstans att sova och klockan var efter midnatt. Shirley lät mig dock sova i hennes extremt lilla lägenhet, som tur var.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina