Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 21: Sommarpalatset och sista kvällen

Dag 21: Sommarpalatset och sista kvällen

Jag kände mig otålig att komma ut lite idag efersom jag mest har suttit i baren och snackat hela tiden i Peking och i morrn ska jag åka hem. Jag tog tunnelbanan till Pekings djurpark och sen därifrån en taxi till Sommarpalatset. Sommarpalatset är en jättestor park som kejsarna hade som sommarställe förr i tiden. Det var väldigt fint där, och jag gick omkring i flera timmar. Området är stort och jag vet inte ens om jag hann se allt.

När jag skulle åka därifrån bestämde jag mig för att ta bussen. Trots att jag har hört så mycket illa om dom kinesiska bussarna så ville jag uppleva det själv nån gång. Jag betalade 2 yuan och hittade till och med en ledig plats. Det var ganska obekvämt och bussen körde ibland ner i hål på vägen så jag nästan studsade upp ur sätet, och jag är övertygad om att hjulen lyfte sig minst i en sväng. Fler och fler människor hoppade på bussen och det blev grymt trångt efter ett tag. Höjdpunkten på resan var när en cyklist kom framför bussen och dom båda svor åt varandra. Bussen stannade med skrikande bromsar och sprang ut för att göra upp med cyklisten. Killen på cykeln såg skiträdd ut och trampade iväg i full fart så det hann aldrig hända nåt.

På hotellet igen så kollade vi på ett par filmer och satt sen och snackade hela kvällen. Jag tänkte att eftersom det var sista kvällen så kunde jag vara uppe lite längre och prata. Mitt plan gick tidigt och jag behövde åka från hotellet redan sex på morgonen. När klockan var 2 på natten så tänkte jag att det var onödigt att gå och sova bara några timmar så jag satt uppe hela natten.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina