Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 20: Hurra, nya skor!

Dag 20: Hurra, nya skor!

Jag sov ända till klockan 15 idag, och då vaknade jag bara för att det kom in nya gäster på rummet. Jag gav mig ut på stan för att kanske göra lite shopping.

Tunnelbanan i Peking är verkligen omodern. För att åka med så får man först stå i kö och köpa en biljett, sen går man tio steg och lämnar fram biljetten till en annan person som river av den och ger tillbaks. (OBS! Nuförtiden har dom bytt till ett mycket smidigare system) Arbetskraft är verkligen billigt i Kina. Även vårt hotell är helt överfullt av personal. Det är i och för sig ganska bra eftersom det alltid finns nån som kan hjälpa till. Men det ser lite roligt ut när en person står och vaktar samma dörr en hel dag.

Jag behövde verkligen ett par nya skor så jag gick runt på en marknad och tittade lite. Det fanns en massa Nike-kopior och även andra kända märken, men bara i små storlekar tyvärr. Det enda jag hittade som skulle passa mig var ett par pimpiga Nike Air basketskor, helt vita och med glitter på. Inte riktigt min stil kanske…

Jag gick tillbaks till hotellet för att ringa hem, men linjen var så dålig att det var svårt att få nånting sagt så jag la på ganska snabbt. Jag gick ut igen för att fortsätta leta efter skor och den här gången hittade jag ett par rejäla Timberlands som jag köpte. Dom är sköna men jag vet inte hur länge dom håller.

På kvällen så visades det film i baren och jag satt och kollade på två stycken innan jag gick och la mig ganska tidigt. Tydligen hade det tagit fart ordentligt lite senare. Det var en skotte där som var lite jobbig, och efter att jag hade gått så hade han tydligen blivit lite våldsam och slagit sönder ett glasbord och skurit sig själv ganska bra. Personalen ringde till polisen, men när dom kom så hade han lugnat ner sig så polisen gjorde inget.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina