Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 18: Ett litet möte med Nordkorea

Dag 18: Ett litet möte med Nordkorea

I morse vaknade jag klockan 8 efter att ha sovit från 15 igår eftermiddag. Rätt onödigt, men kul att träffa en massa folk och ha roligt.

Jag pratade med brittiska (som heter Emma) tjejen och det visade sig att vi känner samma person. En engelsk kille som heter Steve och som jag mailat till några gånger förut då hans företag anordnar resor till Nordkorea. När jag planerade den här resan så var jag lite sugen på att fortsätta in i Nordkorea men det visade sig vara lite för dyrt för min smak så det blev aldrig nåt. Han föreslog dock att vi kunde träffas när jag var i Peking. Emma kände honom för att det var en kompis till hennes jobbarkompis. Sammanträffande? Vi bestämde i alla fall att vi kunde åka och träffa honom tillsammans.

En staty av Nordkoreas presidentSteve hade mycket intressanta berättelser om Nordkorea och hans företag var även det första filmteamet som hade fått tillåtelse att filma i Nordkorea. Filmen var intressant och det är ett fascinerande land. Totalt avskärmade från omvärlden, och invånarna tror att anledningen till att dom har det svårt är USA:s blockad mot dem. De har ingen aning om att de får otroligt mycket stöd från olika organisationer runt om i världen, och om det inte vore för dom skulle folket verkligen svälta.

Jag blev i alla fall säker på att jag vill besöka Nordkorea någon gång i framtiden. Det vore häftigt.

Tillbaks på hotellet så åt vi middag och efteråt drack lite öl. Jag ville inte göra om samma grej som igår så jag gick och la mig skapligt.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina