Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 16: Temple of heaven plus bargatan

Dag 16: Temple of heaven plus bargatan

Jag sov länge och kom inte ut förrän 12. Jag och Jeff från USA hade tänkt att gå till Temple of heaven, som låg ca en halvtimmes promenad från vårt hotell. Jeff är rätt trevlig, inte alls inskränkt och inte som man kanske tänker sig att amerikaner kan vara (fördomar!).

Temple of Heaven i Peking

Temple of heaven var väldigt fint och så. Det är en ganska stor park med ett antal byggnader i och den användes förr i tiden för att kejsarna skulle offra till gudarna. Jag tyckte det var rätt tråkigt, inte så mycket att se. Jag tror att jag har höjt ribban en hel del från kinesiska muren igår.

Jeff skulle vidare till Xian och när jag kom tillbaks till hotellet så mötte jag den brittiska tjejen från mitt rum. Hon hade precis kommit tillbaks från samma tur på muren som jag gjorde igår, så vi pratade en del om hur fint det var och så vidare. Vi gick ut för att kolla om det fanns nåt kul att köpa av småbutikerna i närheten av hotellet. Jag hade bestämt mig för att köpa en Rolex-klocka (äkta kopia) och köpte faktiskt en. Jag prutade ner priset från 300 till 80 yuan. Jag blev säkert lurad i alla fall men det var roligt.

Den amerikanska tjejen från rummet hade organiserat ihop en tur till bardistriktet, och vi var väl ca 15 personer som samlades i lobbyn klockan 20 på kvällen. Alla åkte taxi dit och när vi kom fram till första baren så lyckades hon till och med att förhandla sig till en gratis öl till alla i gruppen. Dom trodde väl att vi skulle vara kvar hela natten och dricka. Efter ett tag så gick vi vidare till en annan bar och sen ytterligare en. Det gick ändå rätt lugnt till och vi åkte hem hyfsat tidigt. Vår taxichaufför hade väldiga problem med att hitta vårt hotell, och han åkte ibland fram och tillbaka på samma gata flera gånger. Om han försökte lura oss på mer pengar vet jag inte, men vi lyckades få honom på rätt väg efter ett tag. Det är förresten nåt jag märkt flera gånger i Peking, att chaufförerna har väldigt svårt att hitta. Men om man tittar på en karta ser det inte speciellt komplicerat ut, staden är väldigt platt och gatorna långa och raka. Jaja.


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Yang skriver:

    Taxiförarna hittar bra är min erfarenhet, men hotell och andra destinationer heter totalt annorlunda på kinesiska än på engelska. Hilton heter Xierdun, Radisson heter Huangjia da fandian osv. De kan läsa namnen på kinesiska på byggnaderna men känner sällan till de engelska namnen. Lycka till!

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina