Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 15: Kinesiska muren

Dag 15: Kinesiska muren

I morse var det min tur att störa alla genom att gå upp klockan 6. Nere i hotellobbyn stod det ca 10 personer som också skulle med till muren. Mina fotbollskompisar, en japan, en dansk, en amerikansk tjej, och några till som jag inte riktigt minns var dom var ifrån. Vi fick såna brickor som skulle sättas fast på tröjan för att identifiera oss som gruppmedlemmar, men jag såg ingen som verkligen tog den på sig. Tur att dom inte gav oss likadana gula kepsar också, som jag sett att många kinesiska turistgrupper brukar ha på sig.

Bussresan till muren tog ca 3 timmar och chauffören var helt galen. Han bytte hela tiden fil utan att titta över axeln (hysteriskt tutande istället) och han tyckte väldigt mycket om att köra om andra bilar i kurvor och innan backkrön osv. Det var knappast nån som lyckades sova i bussen, alla satt på helspänn.

Det gick ändå bra och vi kom fram till Jinshanling. Därifrån skulle vi gå uppepå muren fram till en annan by och det skulle ta 4 timmar. Vid parkeringen så träffade vi ett antal guider som skulle guida oss uppe på muren. Jag vet inte om det var obligatoriskt med guide eller varför vi var tvungen att ha dom med. Dom sa i alla fall inget utan gick bara före oss. Det var väldigt jobbigt men också väldigt fint där uppe. Kinesiska muren var faktiskt det jag såg fram emot mest på hela min resa och jag blev inte besviken!

Kinesiska muren vid Simatai

Guiderna vi hade visade sig sen inte vara några guider utan bara simpla försäljare. När vi stannade för att ta paus så var dom på oss med sina vykort och allt möjligt skräp. Några köpte men jag gjorde det inte.

Det tog fyra timmar att gå till Simatai och där stod vår galna busschaufför och väntade. Resan tillbaks var ungefär lika läskig den men nu var det många som lyckades sova. Jag var också ganska utmattad, för det var väldigt mycket upp och ner hela tiden på muren.

Väl tillbaks på hotellet igen så åt jag lite middag i restaurangen och sen gick direkt och sov.


Artikeln postad av
Kommentarer
 1. Madelene skriver:

  Hej Joakim, får man gå hela vägen från Jinshanling till Simatai nu? Gick ni över hängbron och ner till byn i Simatai? Anledningen till att jag frågar är att muren varit avstängd vid Simatai tidigare.

  Mvh Madde

 2. Joakim skriver:

  Jag tror det är stängt nu. Resan jag skriver om i bloggen gjorde jag för några år sen och mycket har nog ändrats sen dess.

 3. Kina skriver:

  Ännu ett ställe jag skulle vilja besöka under min kommande resa till Kina.. hoppas jag slipper få samma chaufför ;-)

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina