Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 11: Dags att ge sig av

Dag 11: Dags att ge sig av

Jag tog tunnelbanan till Nanjing Road igen, och var på lite dåligt humör redan från början på grund av allt som hände igår. Men sen kom jag på att det nog var ganska meningslöst att bli arg eftersom det inte gick att undvika. Därför bestämde jag mig för försöka ta allt med ro istället.

En av killarna från i går som kallade sig John stoppade mig idag också. Han kände inte igen mig från igår lustigt nog, men jag kände verkligen igen honom. Jag var dock inte intresserad av att äta lunch med honom idag heller så jag sa att jag var upptagen.

Jag vågade mig på att köpa en kebab ute på gatan och den var faktiskt god. Köttet smakade bra men jag hade lite svårt att avgöra vad för slags kött det var. Hoppas jag inte åt hund. Efter kebaben var jag fortfarande lite hungrig så jag lät mig övertalas av en inkastare som hade som jobb att ragga kunder åt en av restaurangerna. Priserna verkade vettiga så jag gick in. Dom ville dock gärna att jag även skulle prova deras whisky som kostade hur mycket som helst, upp till flera tusen, men jag sa väldigt tydligt att jag inte var intresserad. Den restaurangen var väldigt fin och även nästan helt folktom. Det satt ett tyskt par där och en kinesisk kvinna, sen var det tomt. Det tyska paret satt och diskuterade om mig, och gissade var jag kom ifrån. Jag funderade på att gå fram och svara dom på tyska men lät bli.

Efter luncherna så tog jag tunnelbanan till Shanghais tågstation för att köpa en tågbiljett till Peking redan samma kväll. Jag kände att det var dags att lämna Shanghai, som jag inte riktigt hade fastnat för.

McDonalds i Shanghai, öppet dygnet runt

På eftermiddagen åt jag på McDonalds igen.. det kostade 18 kronor för en hel meny och det kändes ganska prisvärt ändå. Efter hamburgaren hittade jag en annan tysk pub och gick in och tog en öl där. Den smakade inte alls lika bra som hos den puben jag besökt tidigare som gör sin egen öl.

När jag satt där inne så tänkte jag vänta tills en halvtimme innan tågets avgång innan jag åkte dit. Fast när jag gick ut för att ta en taxi så kunde jag inte hitta nån på nästan 20 minuter. När jag kom fram till stationen så sprang jag in, och den kvinnliga vakten pekade på klockan som var 20.10, precis tid för avgång. En annan vakt kom fram och jag följde efter honom. Jag trodde han skulle hjälpa mig att hinna med tåget, men vi trängde oss bara före hela kön för att jag skulle få pengarna tillbaka. Det var ju i och för sig snällt att jag fick det. Jag bokade även en ny biljett för i morgon kväll istället. Den kostade lite mer men det var en soft sleeper istället för hard sleeper. Det låter bekvämare.

Utanför stationen så kände jag mig tvungen att prata med en av dom irriterande ”försäljarna” av hotellrum utanför. Fast jag blev inte lurad som jag hade varit rädd för, hotellet jag kom till var finare än mitt förra och kostade 180 yuan även det.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina