Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Blogg om Kina > Dag 1: Framme i Hongkong

Dag 1: Framme i Hongkong

Resan hit var lång! Nästan ett helt dygn om man räknar från min lägenhet och fram till hotellet här i Hongkong. Jag var lite nervös inför passkontrollen och tullen och så vidare på flygplatsen. Hongkong ska ju vara modernt och så men det är ju trots allt Kina och man har ju hört en del om kinesiska tjänstemän tidigare. Det gick dock hur snabbt och smidigt som helst.

När jag kom ut från flygplatsen så hittade jag bussen som skulle ta mig till hotellet som ligger i Kowloon, nästan längst söderut på gatan Nathan Road som är en av de mest kända gatorna i Hongkong. När jag gick av bussen så kom det fram en hel hög med folk som frågade om jag sökte guesthouse. Jag sa att jag redan hade hotell.

Chungking Mansion

Chungking Mansion

Det är nog mer ett vandrarhem än hotell. Chungking Mansions heter det, och är ett ökänt lågpris-ställe som har fått väldigt blandade omdömen på nätet. Dom flesta dåliga dock. Men det ska vara det allra billigaste stället, och eftersom det är svindyrt att bo i Hongkong i vanliga fall så tänkte jag spara lite pengar genom att bo här. Det verkar ok. Rätt slitet och inte direkt rent, men jag hade inte förväntat mig bättre så jag klagar inte. Hoppas det går att få lite sömn bara.

När jag kom hit så blev jag lite förvånad att jag bara såg afrikaner och indier här, inga kineser eller västerlänningar alls. Det stod några afrikanska män i receptionen och när jag sa att jag hade bokat ett rum så sa dom först att det var fullt. Men när jag igen sa att jag hade bokat redan så bad han mig följa med, och så visade han mig ett litet rum. Jag trodde det var en städskrubb först men det var visst mitt rum. Jag var bra sugen att bara vända och springa ut på gatan och leta upp ett riktigt hotell, men dom verkade schyssta och så och jag känner mig inte osäker eller nåt sånt. Egen toalett och dusch på rummet i alla fall, hurra!

Jag har returbiljett till Sverige från Peking, om tre veckor. Vad jag ska göra fram till dess har jag faktiskt inte bestämt. Jag vill se Shanghai också förutom Hongkong och Peking, så mycket vet jag. Jag tror inte jag hinner med så mycket fler ställen faktiskt. Den preliminära planen är en vecka på var och en av de ställena, sen får vi se vad som händer. :)


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Robert F skriver:

    Det ser inte direkt 5-stjärnigt ut det där stället. :)

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina