Visum till Kina

Sök visum till Kina.

Vi accepterar visumansökningar till Kina från alla, oavsett var man bor i landet (inklusive Stockholm och Göteborg).

Betala visumavgiften via denna sida. Skicka sedan dina ansökningshandlingar och pass till:

Läs mer om ansökningsproceduren nedan.


1 280 kr inkl. moms
Ange antal inresor.
Ange din nationalitet.
Ange hanteringstid.
Ange antal ansökningar.

Från och med 2017-12-01 behöver samtliga sökanden (ålder 14-70) lämna fingeravtryck på plats i Stockholm. Skicka din ansökan som vanligt till oss. När ansökan är komplett bokar vi tid för att lämna fingeravtryck. Därefter hanteras din visumansökan som vanligt och när det är klart skickar vi tillbaks ditt pass till dig.

OBS! Är ni två eller fler som reser tillsammans finns dock möjligheten att ansöka om ett så kallat entry visa istället. Då slipper man lämna fingeravtryck och det räcker dessutom med en kopia på ditt pass istället för originalet. Läs mer nedan.

Visum går att utfärda tidigast 3 månader innan inresa till Kina för visum med en inresa och 6 månader innan inresa för visum med två inresor. Du måste själv hålla reda på när du ska resa så du inte söker visum för tidigt.

Visum till Kina

Gör så här:

  1. Se nedan vilka dokument du behöver bifoga för den typ av visum du söker (turistvisum, affärsvisum, studentvisum till exempel)
  2. Välj rätt antal visum och antal inresor, lägg i varukorgen och klicka på Till kassan
  3. Fullfölj beställningen
  4. Skicka in ansökan (OBS: Rekommenderat brev) till:
    • Mittens Rike
    • Box 7145
    • 10387 Stockholm
  5. Vänta på att vi kontaktar er för att boka in tid för att lämna fingeravtryck på plats i Stockholm

Det går att betala för alla sökanden på samma gång. Är ni flera sökanden med olika sorters pass, går det bra att lägga till i varukorgen flera gånger och betala allt samtidigt.

Läs nedan vad som behövs för respektive visumtyp.

 

Entry visa / gruppvisum

Ett gruppvisum till Kina kan man söka om man är två eller fler som reser tillsammans.  Fördelarna är att man slipper lämna fingeravtryck i Stockholm och man slipper även skicka in sitt pass.

Efter att visumet utfärdats har man 15 dagar på sig att resa in i Kina. Man måste lämna Kina senast 30 dagar efter dagen för utfärdandet av visum.

Visumen utfärdas i Kina och skickas i original från Kina med DHL eller Fedex (299 kr). Visumen skickas därefter från oss till dig med PostNord REK i de flesta fall.

Välj "Entry visa (1 inresa)" i menyn för "Inresor" ovan, för att välja detta visum.

För att söka entry visa till Kina behöver du bifoga följande:

  • Ni måste vara minst två personer som reser till och från Kina tillsammans
  • Komplett ifylld ansökningsblankett (blanketten finns här)
  • Kopia av era pass (identitetssidan)
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). Nytaget, i färg mot vit bakgrund. Storlek 48x33 mm.
  • Flygbokning
  • Hotellbokning (som täcker hela er vistelse)
  • Eller inbjudan från en vän, inklusive kopia på vännens id-kort och uppehållstillstånd, eller kinesiskt id-kort. (Här finns en mall för inbjudan)

 

 

Turistvisum till Kina

Ska du mellanlanda i Peking eller Shanghai för vidare färd till tredje land? Läs mer under rubriken transitvisum nedan.

För att söka turistvisum till Kina behöver du bifoga följande:

  • Ditt pass i original. Giltigt minst 6 månader till. Det får inte vara skadat. (OBS: Om du har utländskt pass (ej svenskt), gäller andra regler för ansökan. Läs mer nedan)
  • Kopia på id-sidan av ditt pass
  • En komplett ifylld ansökningsblankett. Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/ 
  • I slutet av den elektroniska ansökningsblanketten kommer du få boka tid för att lämna fingeravtryck. Tiden är preliminär och vi kommer bekräfta den.
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). OBS! Viktigt att fotot är enligt reglerna. Se regler här.
  • Kopia av flygbiljett/flygbokning, tur och retur.
  • Kopia av hotellbokning. 
  • Resplan. Skriv på ett papper vad du kommer att göra i Kina och vilka datum.
 

Om du har en inbjudan från en kinesisk resebyrå behöver du inte bifoga flygbiljett, hotellbokning eller resplan.

Du kan söka turistvisum för en eller två inresor (single eller double entry) på max 60 dagar per inresa. Om du söker visum för två inresor (double entry) måste du bifoga underlag (flygbiljetter) för båda inresorna.

Observera alltså att du inte kan söka multi entry-visum som turist.

Fyll i ansökningsblanketten på nätet och skicka/lämna sedan övriga ansökningshandlingar till oss.

 

Affärsvisum till Kina

  • Ditt pass i original. Giltigt minst 6 månader till. Det får inte vara skadat. (OBS: Om du har utländskt pass (ej svenskt), gäller andra regler för ansökan. Läs mer nedan)
  • Kopia på id-sidan av ditt pass
  • En komplett ifylld blankett. Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). OBS! Viktigt att fotot är enligt reglerna. Se regler här.
  • Inbjudan från ett företag i Kina. Inbjudan måste vara underskriven samt stämplad av företaget. OBS: Inbjudan måste innehålla allt nedan för att bli godkänd:
    • Skrivet på företagets eget brevpapper med logga samt kontaktuppgifter.
    • Syftet med resan, när och var vill du besöka Kina.
    • Beskrivning av båda företagens verksamhet samt relation mellan företagen.
    • Dina personuppgifter, namn, födelsedatum, passnummer.
    • Antal inresor som önskas samt antal dagar per inresa.
    • Namn och befattning på personen som bjuder in dig, samt kontaktuppgifter.
    • Underskrift från behörig person samt direkttelefonnummer till den personen, och stämpel från företaget (officiell registrerad företagsstämpel).
 

Du kan söka affärsvisum för en eller två inresor (single eller double entry) på max 90 dagar per inresa. Om du söker visum för två inresor (double entry) måste det nämnas i inbjudan att du förväntas besöka Kina två gånger, samt även datumen för båda resorna, och antal dagar per inresa.

Multi entry-visum kan du få beviljat för 6 månader, om du har haft två double entry-visum under den senaste 12-månadersperioden. Du kan få multi entry-visum för 12 månader om du har en "Invitation Letter of Duly Authorized Unit" (myndighetsinbjudan).

Affärsvisum on arrival (entry visa) - Endast Shanghai Pudong Airport

För affärsresenärer som reser till Shanghai finns ett alternativ till den vanliga proceduren. Visumet kan bli klart inom tre arbetsdagar och det är giltigt för inresa i 30 dagar från utfärdande. (Kontakta oss om du behöver expresshantering)

Ett sådant visum kan endast utfärdas i vissa specifika fall, var vänlig kontakta oss först innan du skickar in din ansökan.

För att ansöka om ett sådant visum behöver du e-posta följande dokument:

  • Scannade kopior av samtliga sidor av ditt pass inklusive fram- och baksidor.
  • Flygbiljett
  • Hotellbokning
  • Affärsinbjudan

Visumansökan handläggs av polismyndigheten i Kina och när det är klart kommer du få ett "Notification of acceptance" av oss. Skriv ut det i färg och ta även med två stycken visumfoton. Visa upp passet och "Notification of acceptance" när du checkar in på flygplatsen. När du landar i Kina kommer ett ombud möta dig utanför flygplanet, med en skylt med ditt namn. De följer dig för att få visumet inklistrat i ditt pass.

Kostnaden för ett visum är 4000 kr och vi fakturerar dig efter godkänd ansökan.

 

Besöksvisum till Kina

Den som ska åka till Kina för att besöka vänner, familj eller släktingar behöver bifoga följande:

  • Ditt pass i original. Giltigt minst 6 månader till. Det får inte vara skadat.
  • Kopia på id-sidan av ditt pass
  • En komplett ifylld blankett. Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). OBS! Viktigt att fotot är enligt reglerna. Se regler här.
  • Inbjudan från personen du ska besöka i Kina. Inbjudan måste innehålla inbjudarens samt den inbjudnas personuppgifter samt address och telefonnummer. Det måste framgå vilken er relation är samt syftet med besöket. Inbjudan måste skrivas under av inbjudaren (om inbjudaren är kines ska den skrivas under med kinesiska tecken). Om ni ska bo hemma hos inbjudaren, så måste inbjudaren skriva det på inbjudan.
  • Om inbjudaren inte är kines behövs kopia på inbjudarens pass och uppehållstillstånd till Kina (klicka här för att se hur ett uppehållstillstånd ser ut). 
  • Om inbjudaren är kines behövs kopia på det kinesiska ID-kortet (ej pass).
  • Familjebevis  från Skatteverket (Stämplat och signerat, i original) eller motsvarande dokument som visar din relation med inbjudaren. (OBS: Gäller endast ni som ska besöka en familjemedlem)
  • Om du ska besöka en vän ska du även skicka in flygbokning, tur och retur.
 

Du kan söka besöksvisum för en, två eller multipla inresor (single, double eller multiple entries) på max 90 dagar per inresa (OBS: Multipla inresor på max 90 dagar per inresa gäller endast för dem som ska besöka familjemedlemmar i Kina). Om du söker visum för fler än en inresa måste det nämnas i inbjudan.

 

Studentvisum till Kina

  • Ditt pass i original. Giltigt minst 6 månader till. Det får inte vara skadat.
  • Kopia på id-sidan av ditt pass
  • En komplett ifylld blankett. Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). OBS! Viktigt att fotot är enligt reglerna. Se regler här.
  • Antagningsbesked från skolan, i original.
  • Blanketten JW202 som skolan skickat till er. Glöm inte att skriva under den. Skicka in blanketten i original.
 

Studenter ska söka single entry-visum (1 inresa). De som ska studera mer än 6 månader kommer på plats i Kina att få söka ett uppehållstillstånd.

 

Transitvisum till Kina

Visum behövs inte för den som mellanlandar i Peking eller Shanghai och har bekräftad biljett för vidare färd till tredje land inom 72 timmar. Detta gäller ej alla nationaliteter. Kontakta oss om du har annat pass än svenskt.

För längre mellanlandningar eller då man i övrigt ej uppfyller kraven för visumfri transit kan man söka transitvisum. Transitvisum kan beviljas för max 7 dagar per inresa och max två inresor (double entry). 

För att söka transitvisum behövs:

  • Ditt pass i original. Giltigt minst 6 månader till. Det får inte vara skadat.
  • Kopia på id-sidan av ditt pass
  • En komplett ifylld blankett.  Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). OBS! Viktigt att fotot är enligt reglerna. Se regler här.
  • Kopia på din flygbiljett som visar att du reser via Kina till ett tredje land.

 

Arbetsvisum till Kina

Om du ska åka till Kina för att arbeta (ta anställning) så behöver du söka arbetsvisum.

För arbetsvisum behövs:

  • Ditt pass i original. Giltigt minst 18 månader till. Det får inte vara skadat.
  • Kopia på id-sidan av ditt pass
  • En komplett ifylld blankett. Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/
  • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). Måste vara i färg med vit bakgrund.
  • Arbetstillstånd samt visumunderlag som företaget du ska jobba hos i Kina skickar till dig, i original.

 

Utländska / ej svenska pass

Innehavare av utländska pass (ej svenska) kan endast få visum för en eller två inresor och en giltighetstid på maximalt 3 månader, oavsett typ av visum.

Se nedan för ytterligare regler angående utländska pass. 

  • Alla dokument som nämns vid respektive visumtyp ovan
  • Personbevis (Stämplat och signerat, i original) oavsett typ av visum
  • En kopia av ert giltiga uppehållstillstånd i Sverige, utfärdat av Migrationsverket (gäller ej nordiska medborgare och andra som ej behöver uppehållstillstånd)
  • En kopia av er svenska legitimation, och
  • Intyg från er svenska arbetsgivare (på intyget ska det framgå att du arbetar på företaget, hur länge du har arbetat där samt med vilka arbetsuppgifter), eller
  • Intyg från er svenska skola

 

Regler för tidigare kinesiska medborgare

对于曾有中国国籍的签证申请人

  1. 如果您第一次申请中国签证,请提供原中国护照原件
    如果您曾获得中国签证,持新换发的外国护照申请签证时,请提供曾获得的中国签证复印件(如果旧签证与现持有的护照上的姓名不一致,请提供有关官方出具的更改姓名的证明文件)。
  2. 如果您申请的是短期探亲签证(180天以下),需要提供来自您中国亲属的邀请函和该邀请人的中国身份证复印件
    如果您申请的是长期探亲签证,需要提供来自您中国亲属的邀请函,该邀请人的中国身份证复印件和申请人与邀请人之间的家庭成员关系证明(结婚证、出生证或亲属关系公证书等)复印件。

 

Regler för övriga, icke svenska/EU-medborgare utan uppehållstillstånd i Sverige

Man ska normalt söka visum i det land man är bosatt. Om du är på tillfälligt besök i Sverige, kontakta oss för mer information.

 

Övrig information

Foto: Fotot ska vara ett nytaget, välliknande passfoto i färg som visar ansiktet framifrån. OBS! Viktigt att fotot är enligt specifikationen från kinesiska ambassaden. Se specifikationen här.

Pass: Passet måste vara giltigt i minst sex månader till räknat från när du skickar in ansökan. För visum för två inresor måste passet vara giltigt minst 9 månader och för 3 eller fler inresor (multi) minst 18 månader. Det får inte vara skadat eller ha avrivna sidor.

Du kan även använda vår blankett på papper om du inte kan fylla i på nätet. Blanketten finns här.

Om du tidigare varit kinesisk medborgare behöver du skicka in ditt kinesiska pass i original tillsammans med ditt svenska. Har du fått visum till Kina i ditt svenska pass tidigare behövs det dock inte.

Behandling av ansökan brukar ta ca 7-10 dagar totalt från att du sänt in ditt pass till oss, tills du får tillbaks det. Passet med inklistrat visum skickas med rekommenderad post till ditt närmaste postombud.

Ofullständigt eller felaktigt ifylld blankett innebär att din ansökan inte kan behandlas förrän felen är rättade. Vi kontaktar dig så får du skicka in en ny blankett.

Ett vanligt fel är att fotot inte uppfyller kraven. Det ska vara ett riktigt passfoto/körkortsfoto i färg med vit bakgrund.

Avgiften för att söka visum är inte återbetalningsbar efter vi börjat hantera ansökan.

Vi kan inte ansvara för eventuella förseningar orsakade av Posten eller ambassaden.

 

Mittens Rike är ett visumombud som kan hjälpa dig med visumansökan. Vi är ett privat företag utan anknytning till någon ambassad. Du kan alltid ansöka direkt hos ambassaden utan att gå via oss. Läs mer om våra fördelar och våra köpvillkor.

Så handlar du:

Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen. Skicka därefter dina ansökningshandlingar till:

Mittens Rike
Box 7145
10387 Stockholm

Vi tar emot ansökningar per post från alla oavsett var man bor, och skickar sedan tillbaks pass med visum till er på valfri adress (ange vid beställningen).

Kontakta oss

Om du har några frågor angående visum, tveka inte att kontakta oss.

  • 08 - 53 33 20 80

 

Besöksadress:

Kungsgatan 37
11156 Stockholm

Öppet 8 - 17 vardagar

Postadress:

Mittens Rike
Box 7145
10387 Stockholm

Visumfoto

 

Om ni behöver visumfoton så har vi möjlighet att fotografera er på vårt kontor. Pris 150 kr per person.

Logga in

×