Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Xiamen > Xiamen

Xiamen

Xiamen är en kuststad i södra Kina i provinsen Fujian, med Taiwan i havet en bit utanför. Det är en ganska liten stad i jämförelse och där bor idag drygt 2 miljoner människor.

I Xiamen talas en speciell dialekt som kallas för Amoy (även staden Xiamen kallas Amoy), även om mandarin är det officiella språket och det är det man använder i media och lär ut i skolorna.

I Xiamen finns en jättelik hamn där stora fartyg lastas fulla och skickar kinesiska varor över hela världen. Därifrån kör dom även till Europa och Amerika.

Xiamen har tidigare blivit utsedd till den renaste staden i Kina, och det är ett ganska populärt resmål för turister. Naturen är fin och det finns mycket att se på för en turist.

Zhongshan Road heter fina gatan i Xiamen och där kan man hitta det mesta. Gatan moderniseras hela tiden och snart finns det inga gamla byggnader kvar alls.

Vädret i Xiamen

Vädret är subtropiskt och det är aldrig speciellt kallt men aldrig extremt varmt heller. Medeltemperaturen på sommaren är 26 grader och över hela året 21 grader. Däremot regnar det mycket, ca dubbelt så mycket som i Sverige och det mesta kommer i maj-juli.


Artikeln postad av
Kommentarer
  1. Yang skriver:

    Kan tipsa om ön precis utanför Xiamen, Gu lang yu, som också kallas pianospelarnas ö. Där lär finnas fler pianon per capita än någon annan stans i Kina. Ön är bilfri och man tar sig dit med en färja på några minuter. Kan rekommenderas för en utflykt.

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina