Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Om Peking > Vädret i Peking

Vädret i Peking

Vintrarna i Peking kan vara lika elaka som i Sverige förutom att det sällan snöar. Det blåser dock mycket och kylan biter i ordentligt och det är ofta inte alls trevligt att vara utomhus. Nästan inga turister besöker Peking under vintern så man kan få ganska bra rabatter på hotellen. Nackdelen är dock allt det andra.

På våren blåser det ofta sandstormar från öknen i väster, då hela himlen blir gulaktig och det knastrar i munnen på grund av allt sand som flyger omkring.

Sommaren kan vara olidligt het, uppåt 40 grader, och det regnar även väldigt mycket. I juli och augusti regnar det faktiskt mer än dubbelt så mycket i Peking än en genomsnittlig svensk sommar. Men eftersom det är varmt hela tiden och regnen är korta men intensiva så känns det inte alls speciellt störande. Glöm inte paraply bara!

Hösten är alldeles perfekt. Lagom temperatur, inte så blåsigt och faktiskt inte lika mycket turister som på sommaren trots att det helt klart är bästa årstiden att uppleva Peking. September, oktober och även november kan ha väldigt behaglig temperatur. När man reser tycker jag själv det är ganska jobbigt med för varmt väder. Att till exempel gå upp till Kinesiska muren brukar vara tillräckligt ansträngande i alla fall, man vill gärna inte att det ska vara 35-40 grader då.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina