Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Om Peking > Sjukvård i Peking

Sjukvård i Peking

Förhoppningsvis blir man inte sjuk när man är i Peking, men om man ändå skulle bli det så gäller det att veta var man ska åka. Många vanliga sjukhus har som policy att inte ge vård åt utlänningar så det är likabra att man vet från början var man är välkommen. Ett sådant är Xie He Yi Yuan (协和医院) som ligger vid tunnelbanestationen Dongdan precis öster om Wangfujing. Det är ett av Kinas bästa sjukhus och man blir mycket väl mottagen av engelsktalande läkare. Det är heller inte speciellt dyrt. Det finns västerländska sjukhus som kan vara väldigt dyra, till exempel Beijing International SOS Clinic. Undvik dessa om du kan, eller kolla åtminstone först upp om din försäkring gäller där eller inte.

Några ord som är bra att skriva ut och ta med sig när man åker till Kina:

Sjukhus: 医院

Apotek: 药店,药房

Medicin: 药

Kinesisk medicin: 中药

Västerländsk medicin: 西药

Förkyld: 感冒

Feber: 发烧

Tandvärk: 牙疼

Huvudvärk: 头疼

Diarré: 拉肚子

medicine.jpg

Många mediciner som man kan köpa i Kina är receptbelagda i Sverige, så vissa är starkare än man kanske räknat med och man kan bli väldigt trött och seg av vissa förkylningsmediciner.

Om man vill ha medicin helt utan bieffekter så kan man testa traditionell kinesisk medicin. Den brukar inte vara lika effektiv eller snabbverkande som västerländsk medicin men det är antagligen mycket bättre för hälsan.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina