Nudlar med bräserat fläskkött och svamp
Nudlar är en väldigt förekommande och populär maträtt i Kina. Det serveras inte bara i restauranger, utan tillagas även som traditionell vardagsmat i hemmet. Det finns olika varianter på hur man tillagar nudlar. Denna nudelrätt med bräserat fläskkött och svamp är en av de vanligaste och populäraste bland kineserna.
Ingredienser: 100 g Nudlar , 6 st torkade kinesisk svampar, 1 st lök, 100 g fläskkött, ingefära samt purjolök
Smaksättning: 2 msk olja, 1 msk soja, 1 tsk salt, 1 tsk socker
Tillagning:
1. Lägg svampen i varmt vatten en stund innan tillagning så att de hinner bli mjuka innan användning.
Koka fläskköttet. Skär svampen, fläskkött och lök i tärningar. Finhacka purjolök och ingefära.
2. Häll i olja i stekpanna och woka lök, purjolök och ingefära i 30 sekunder på stark värme.
3. Häll i svamp och rör om.
4. Häll i fläskbitar, och woka de i några minuter.
5. Tillsätt soja, socker, lite vatten och rör om.
6. Häll i salt, och låt såsen koka samman tills den börja bli tjock. Stäng sedan av värmen
7. Koka upp vatten och lägg i nudlar.
8. Koka sedan nudlar enligt anvisningen på förpackningen.
9. Lägg nudlarna i en skål.
10. Tillsätt såsen och njut!!
Artikeln postad av Vivian