Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Peking är Kinas huvudstad och det allra populäraste resmålet i Kina strax före Shanghai. Peking är en stad med många ansikten och staden går att uppleva på så många olika sätt beroende på var man bor och vad man är intresserad av att göra.

Läs mer:
Sevärdheter i Peking

10

Hej från Beijing

12 april, 2011, 15:23

Mitt namn är Emma och jag har fått äran att blogga från Beijing här på Mittens Rike. Jag har bott i Kina sedan 2008. De första två åren spenderade jag i Shanghai och sedan i augusti 2010 bor jag nu i huvudstaden och metropolen Beijing. Som ett tidigare blogginlägg från Shanghai tog upp, så är […]

8

Beijing Capital International Airport

2 december, 2008, 03:22

Pekings flygplats är stor och fungerar faktiskt bra. Man måste fylla i en hälsodeklaration där man får intyga att man inte har SARS eller fågelinfluensan, men annars är det inget speciellt krångligt.

0

Den dåliga luften

16 mars, 2008, 12:49

Det första man brukar lägga märke till när man kliver av flygplanet i Peking är att det luktar illa, obehagligt illa.

0

Flyg till Peking

5 februari, 2008, 21:23

Flyg till Peking på bara 9 timmar! Just nu kan man hitta biljetter för drygt 4000 kronor. Titta här för de allra lägsta priserna till Peking just nu.

3

Studera kinesiska i Peking

5 februari, 2008, 20:25

Nuförtiden är det många svenskar som vill lära sig kinesiska, och vad kan vara bättre än att göra det i Kina? I Peking finns det närmare 100 universitet och ett stort antal av dessa kan erbjuda nybörjarkurser i kinesiska för utlänningar.

6

Maten i Peking

5 februari, 2008, 20:24

I Peking är maten väldigt billig jämfört med Sverige. Om man beger sig lite utanför centrum och turiststråken så kan man utan problem äta en hel middag inklusive öl för 5 kronor.

0

Sjukvård i Peking

5 februari, 2008, 20:24

Förhoppningsvis blir man inte sjuk när man är i Peking, men om man ändå skulle bli det så gäller det att veta var man ska åka. Många vanliga sjukhus har som policy att inte ge vård åt utlänningar så det är likabra att man vet från början var man är välkommen

0

Vädret i Peking

5 februari, 2008, 20:21

Vintrarna i Peking kan vara lika elaka som i Sverige förutom att det sällan snöar. Det blåser dock mycket och kylan biter i ordentligt och det är ofta inte alls trevligt att vara utomhus.

0

Shopping i Peking

5 februari, 2008, 20:20

Att shoppa i Peking är för det mesta väldigt roligt eftersom priserna är så låga. Det gäller dock att vässa på sin förmåga att pruta för att inte betala för mycket.

1

Transportmedel

5 februari, 2008, 20:15

I Peking bor det väldigt mycket människor och det kan ibland vara totalt kaos i trafiken. Tunnelbanan brukar oftast fungera väldigt bra, även det givetvis är mycket trångt på tågen för det mesta.

Foton och bilder från Kina