Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Hong Kong

Hong Kong, som tidigare var en brittisk koloni, ligger längst söderut i Kina. Hong Kong är väldigt annorlunda jämfört med resten av Kina då man är kraftigt influerad av västvärlden.

0

Flyg till Hong Kong

5 februari, 2008, 21:22

Man kan tyvärr inte flyga direkt från Sverige utan man får byta minst en gång. Vanligast är att man först flyger till någon stor europeisk stad som till exempel London eller Amsterdam och därifrån åker man direkt till Hong Kong. Flygplanen brukar vara stora och bekväma, som till exempel Boeing 747

1

Maten i Hong Kong

5 februari, 2008, 21:16

I Hong Kong finns mat från alla världens hörn och man kan i princip hitta det mesta här. Det är inte billigt jämfört med övriga Kina men ändå billigt jämfört med Sverige. Man kan äta ute hela tiden utan att bli ruinerad.

0

Sevärdheter i Hong Kong

5 februari, 2008, 21:14

I Hong Kong finns inte speciellt många sevärdheter i samma stil som man är van vid från till exempel Peking. Här är det i princip bara shopping som gäller, men det finns ändå en del platser som kan vara värda att besöka utöver butikerna.

0

Shopping i Hong Kong

5 februari, 2008, 21:13

Det finns en mängd olika ställen för shopping i Hong Kong och den som älskar shopping lär inte bli missnöjd. Här finns allt från det vanliga krimskramset som säljs på gatorna, till extrem lyx från de mest kända europeiska tillverkarna.

0

Transportmedel

5 februari, 2008, 21:09

Tunnelbanan i Hong Kong funkar väldigt bra och går ofta, ca ett tåg varannan minut under dagtid. Priset beror på var man ska åka och varierar från under HK$4 till HK$26. Taxi är också ganska billigt och de flesta chaufförer kan dessutom engelska.

2

Hong Kong

22 januari, 2008, 21:23

Hong Kong består av själva Hong Kong-ön men även Kowloon och New Territories som egentligen ligger på det kinesiska fastlandet. Dessutom finns hundratals andra öar där Lantau är den allra största.

Foton och bilder från Kina