Visum till Kina

Visum till Kina får du enkelt genom
att fylla i en blankett och skicka in den
med posten tillsammans med ditt pass
och ett foto. Ungefär en vecka senare får du
tillbaks ditt visum med posten. Klicka här
för att söka visum.

Hem > Hainan > Hainan

Hainan

Hainan är Kinas största ö efter Taiwan och även den minsta provinsen, och ligger allra längst söderut i Kina, rakt utanför Vietnams kust. Den är något större än Småland eller som tio stycken Gotland. Totalt bor ca 8 miljoner människor på ön varav ca 630 tusen i staden Haikou som är huvudstad.

Hainan har få stora industrier och har därför bra miljö och är ett populärt turistmål. Luften är ren och det finns fina sandstränder överallt. Hainan är faktiskt det näst populäraste turistmålet i hela Kina, efter nationalparken Jiuzhaigou i Sichuan-provinsen som är nummer ett. Den allra populäraste säsongen i Hainan är under Vårfestivalen då mängder av kineser flyr kylan i norr för att istället fira i den sköna värmen i söder. På sommaren är det inte lika många som vill åka dit då det ändå är varmt i hela Kina. Om man gillar att bada i havet är sommaren den bästa tiden då man kan få ha sandstränderna i princip för sig själv.

Hainan har ett tropiskt klimat med monsunregn och på vintern blir det sällan kallare än 16-20 grader. På sommaren är det minst 25-30 grader.

Hainan är numera en egen självständig provins men från början tillhörde den Guangxi och sedan Guangdong och efter det har Hainan växlat mellan självständighet och att tillhöra Guangdong flera gånger.

Maten i Hainan är lite annorlunda jämfört med övriga Kina. De har väldigt mycket fisk och olika skaldjur, musslor, hummer och krabbor. Maten är sällan speciellt stark utan ganska lätt kryddad.

Läs mer om Hainan.


Artikeln postad av

Skriv en kommentar

Foton och bilder från Kina